Gratis bezorgen vanaf € 110,00
logo

Bonusan Vitamine B12 actief 1500 mcg

Categorieën: |

23,8242,75

Wissen

90 tabletten 0752
180 tabletten 0745

Vandaag bekeken: 5

Vitamine B12 actief 1500 mcg

Vitamine B12 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme. Dit tablet bevat de actieve vormen van vitamine B12, methylcobalamine en adenosylcobalamine. Het voordeel is dat deze vormen niet meer door het lichaam hoeven te worden omgezet en daarmee direct biologisch beschikbaarheid zijn.

 • Welkom alternatief voor injecties
 • Sneller effect dankzij adenosyl- en methyl-B12
 • Actief glucofolaat versterkt de werking van B12

  UITGEBREIDE BESCHRIJVING

  Waarom vitamine B12?
  Vitamine B12 activeert de natuurlijke energie in het lichaam en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Het menselijk lichaam kan deze vitamine zelf niet aanmaken en is afhankelijk van vitamine B12 uit de voeding.

  Vitamine B12, ook wel cobalamine genoemd, is wateroplosbaar. De naam is afkomstig van het feit dat vitamine B12 het mineraal kobalt bevat. Kobalt is voor mens en dier een belangrijk spoorelement. Vitamine B12 is met name terug te vinden in dierlijke producten zoals (orgaan)vlees en in mindere mate in vis en kip. Vitamine B12 kan ook in plantaardige producten voorkomen, zoals gedroogd zeewier en algen, maar is grotendeels inactief.

  Normaal gesproken is er in de lever een vitamine B12 voorraad van 2 tot 5 milligram opgeslagen. Wanneer we langere tijd, bijvoorbeeld op ons werk of in ons privéleven, onder grote druk staan kan het zijn dat we interen op onze reserves. Ook door het gebruik van bepaalde medicijnen, het volgen van een vegetarisch of veganistisch eetpatroon, of met het stijgen van de leeftijd kan de vitamine B12 voorraad soms niet snel genoeg door de voeding worden aangevuld. Zo kan er een vitamine B12-tekort ontstaan. Het kan dan zinvol zijn om de reservevoorraad vitamine B12 weer aan te vullen met behulp van een supplement.

  De opname van vitamine B12 is complex en wordt voorbereid in de maag, waar vitamine B12 door het maagzuur wordt losgekoppeld van eiwitten in de voeding. In de dunne darm wordt vitamine B12 vervolgens ‘vastgeplakt‘ aan de intrinsieke factor (IF). IF is een eiwit dat door de maagwand wordt geproduceerd. Het beschermt de vitamine en transporteert het door de dunne darmwand. Bij ouderen maakt de maagwand minder IF aan, waardoor zij een hoger risico lopen op een vitamine B12-tekort door verminderde opname.

  Er zijn vier bekende vormen van vitamine B12: methylcobalamine, adenosylcobalamine, hydroxycobalamine, cyanocobalamine. De laatste is de synthetische variant van vitamine B12, deze is goedkoop en makkelijk te maken en wordt daarom veelvuldig ingezet om bijvoorbeeld voeding te verrijken. Ons lichaam moet deze vorm wel eerst activeren om het dan te kunnen gebruiken. Die activatie loopt niet altijd even efficiënt of in het gewenste tempo. Dan biedt een supplement met de biologisch actieve vormen van vitamine B12, die direct voor het lichaam beschikbaar zijn, uitkomst.

  Naast de belangrijke gezondheidsvoordelen op onze energiehuishouding heeft vitamine B12 nog meer gezondheidseffecten:
  • Vitamine B12 draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem
  • Vitamine B12 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid
  • Vitamine B12 draagt bij tot een normale psychologische functie
  • Vitamine B12 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel
  • Vitamine B12 draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne
  • Vitamine B12 speelt een rol in het celdelingsproces

  De voordelen van Bonusan Vitamine B12 actief 1500 mcg
  Bonusan Vitamine B12 actief 1500 mcg bevat 750 mcg methylcobalamine, 750 mcg adenosylcobalamine en 200 mcg 5-MTHF. Folaat, ook bekend als vitamine B11, is nauw verwant aan vitamine B12. Beide ondersteunen het immuunsysteem en dragen bij aan de vermindering van vermoeidheid, een normale psychologische functie en normaal homocysteïnemetabolisme. Daarnaast draagt folaat bij aan een normale bloedvorming en weerstand tegen stress.

  Bonusan Vitamine B12 actief 1500 mcg is in de vorm van een tablet; de opname vindt plaats via het maag- en darmproces. Dit is een uitstekend basisproduct om de vitamine B12 voorraad op peil te houden of aan te vullen. De adviesdosering van Bonusan Vitamine B12 actief 1500 mcg is één tot drie tabletten per dag bij de maaltijd innemen. Wanneer de voorkeur uitgaat naar  een zuigtablet raden we onze 1000 mcg zuigtabletten aan.

  Hoge kwaliteit dankzij actieve vorm van vitamine B12
  Vitamine B12 actief 1500 mcg bevat de biologisch actieve varianten van vitamine B12, methylcobalamine en adenosylcobalamine. Naast de actieve vormen van vitamine B12 maken we in dit product gebruik van het gepatenteerd glucosaminezout (5-MTHF) van Quatrefolics®. Dit is een actieve vorm van folaat die niet meer door het lichaam hoeft te worden gemetaboliseerd. Voordelen van het gebruik van Quatrefolics® zijn dat het een verbeterde biologische beschikbaarheid heeft en beter wordt opgenomen dan andere folaatvormen.

  Geschikt voor het verminderen van vermoeidheid
  Het lichaam kan behoefte hebben aan aanvulling van de reservevoorraad of het direct voor de weefsels beschikbaar maken van vitamine B12. Vitamine B12-tekorten worden waargenomen bij alle leeftijdsgroepen. Ook vegetariërs en veganisten hebben extra behoefte aan B12 aangezien zij deze vitamine zeer beperkt binnenkrijgen via de voeding.

  Bonusan Vitamine B12 actief 1500 mcg is geschikt voor vegetariërs en veganisten. Het mag tijdens de zwangerschap en periode van borstvoeding gebruikt worden.

   

  Meer informatie over dit product

  Vanwege de wetgeving rondom supplementen mogen wij helaas geen (volledige) informatie verstrekken over dit product. Voor meer informatie verwijzen we u naar een kennisinstituut voor orthomoleculaire therapie.

  Voor een goed advies van supplementen op uw persoonlijke situatie en eventueel medicijngebruik, adviseren we u een therapeut te raadplegen.

   

  Specificaties

  Bevat geen:
  conserveermiddelen, dierlijke substanties, gelatine, GGO, gist, gluten, lactose, maïs, soja, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen, toegevoegde sacharose

  Type:
  tablet

  Vorm:
  vlak met facetrand

  Actieve ingrediënten

  Samenstelling per tablet:

  Actief vitamine B12 (als methylcobalamine en adenosylcobalamine/dibencozide)     1500 mg     RI 60000%
  Actief folaat (als 5-methyltetrahydrofolaat glucosaminezout, Quatrefolic®)    200 mg     RI 100%

  Ingrediënten (aflopend)

  Vulstof (microkristallijne cellulose (cellulosegel)), antiklontermiddel (magnesiumstearaat), methylcobalamine, adenosylcobalamine/dibencozide, 5-methyl-tetrahydrofolaat glucosamine zout.

  GEBRUIKSWIJZE & WERKING

  Gebruik

  Gebruik
  Tenzij anders aanbevolen eenmaal daags een tablet tijdens of vlak na de maaltijd innemen.

  Bewaaradvies
  Droog en bij kamertemperatuur bewaren.
  Buiten bereik van kinderen bewaren.

  Disclaimer

  Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.
Tevredenheid gegarandeerd
Gratis verzending vanaf € 110,00
Teruggavebeleid
Deskundige service
Natuurlijke ingrediënten

Vaak gekocht met

Titel

Ga naar de bovenkant