Bonusan Bacteri 8 sachets (vervangt Darmocare Pro)

Oorspronkelijke prijs was: €41,99.Huidige prijs is: €34,56.

28 Sachets 0583

Vandaag bekeken: 3

Bacteri 8 sachets (vervangt Darmocare Pro)

Bonusan Bacteri 8 biedt een uitgebalanceerde en brede mix van 8 bacteriestammen. De stammen zijn zorgvuldig geselecteerd op hun overlevingskracht in het spijsverteringskanaal. Dit zorgt ervoor dat een hoog percentage bacteriën de darm levend bereikt.

 

 • Bevat een uitgebalanceerde mix van 8 bacteriestammen
 • Minimaal 5 miljard levensvatbare bacteriën, gegarandeerd tot einde van de houdbaarheidstermijn
 • Sachets bieden optimaal bescherming tegen vocht, licht en lucht en zijn makkelijk mee te nemen

  UITGEBREIDE BESCHRIJVING

  Waarom bacteriën?
  Bacteriën zijn micro-organismen. Deze superkleine eencelligen leven overal om ons heen en bevinden zich ook op en in het lichaam. In het darmkanaal leven zo ongeveer 100.000 miljard (1014) micro-organismen met een totaalgewicht van 1-3 kg. De verzameling van bacteriën in de darm wordt ook wel de darmflora of het microbioom genoemd. Het microbioom bestaat uit ongeveer evenveel bacteriën als het totaal aantal cellen van het menselijk lichaam. De mens en zijn bacteriën zijn wederzijds van elkaar afhankelijk.

  Wat doen bacteriën? Bacteriën waren veel eerder op aarde dan de mens, zij bevolken de wereld al 3,5 miljard jaar. Zonder hen zou leven op onze planeet niet mogelijk zijn. Een van de kenmerken van bacteriën is dat ze zich met behulp van de evolutie aan bijna elke omgeving kunnen aanpassen, waaronder ook aan de situaties in ons lichaam. Bacteriën leven op de huid, in de mond, de neus, de urinewegen en de geslachtsorganen. De meeste bevinden zich in de darmen.

  Waarom zijn bacteriën nuttig? Bacteriën hebben lang niet altijd een goede naam omdat ze voor veel vervelende ziektes kunnen zorgen. Deze ziekmakende bacteriën worden ook wel pathogene bacteriën genoemd. Maar lang niet alle bacteriën zijn pathogeen of ziekmakend, er zijn ook bacteriën die wel gewenst en nuttig zijn. Op de barrièrelocaties van ons lichaam komen allerlei verschillende bacteriën voor. Het gaat erom een goede balans te houden tussen de verschillende bacteriestammen.

  De voordelen van Bonusan Bacteri 8 Sachets
  Bonusan Bacteri 8 bevat een uitgebalanceerde samenstelling van 8 bacteriestammen. De stammen komen allemaal van nature voor in het menselijke microbioom. Dit breedspectrum product is speciaal ontwikkeld voor volwassenen, waarbij de diversiteit van de stammen aansluit bij de diversiteit van de stammen in de darm. Wanneer er een nog breder spectrum aan bacteriestammen gewenst is vindt u in het Bacteri-assortiment ons ultieme expertproduct: de Bacteri 17 Expert Resilience.

  Wat zit er in de Bonusan Bacteri 8? In de naam van onze bacterieproducten verwijst het getal naar het aantal stammen in het product. In de Bacteri 8 zitten dus 8 bacteriestammen, 3 soorten bifidobacteriën en 5 soorten lactobacillen (melkzuurbacteriën). Alle in de Bacteri 8 aanwezige stammen zijn mede geselecteerd op hun overlevingskracht in het spijsverteringskanaal. Dit zorgt ervoor dat een hoog percentage van de bacteriën de darm levend bereikt. De Bacteri 8 bevat bovendien gegarandeerd 5 miljard bacteriën tot het einde van de houdbaarheidstermijn. Dat betekent dat bij de productie ruim gedoseerd is om aan het einde van de houdbaarheidstermijn voldoende levensvatbare bacteriën te kunnen garanderen.

  De Bonusan Bacteri 8 is per dosis verpakt in sachets. Waarom een sachet gebruiken? Sachets bieden bacteriën de beste bescherming. Dankzij het folie-omhulsel zijn de bacteriën optimaal beschermd tegen omgevingsinvloeden zoals vocht, licht en lucht. U kunt het product hierdoor gewoon bij kamertemperatuur bewaren en overal mee naartoe nemen. Wanneer het moment van toediening is aangebroken, lost het poeder makkelijk op in water. De drank is aangenaam van smaak (neutraal tot licht zoet). Bacteri 8 is ook verkrijgbaar in capsules .

  Hoe dit supplement te gebruiken?
  Los de inhoud van het sachet op in een glas lauw water van maximaal 37°C, oftewel lichaamstemperatuur. Hogere temperaturen hebben een negatieve invloed op de levensvatbaarheid van bacteriën. Door het poeder in water op te lossen krijgen de bacteriën de kans zich uit hun kiemstadium vrij te maken en actief te worden. Hierdoor zijn ze beter bestand tegen maagzuur en gal en overleven meer bacteriën deze moeilijke passage. Het supplement kan direct worden gedronken.

  Het is aan te raden om het glas staand te drinken. Wanneer we staan bevinden de spieren van de maag zich in een zodanige stand dat de maagpassage het snelst gaat. Verder wordt het grootste effect ervaren wanneer het Bacteri-supplement ingenomen wordt op een lege maag voor het slapengaan. Een ander goed innamemoment is een half uur voor het ontbijt of in combinatie met een koolhydraatrijke en vetarme maaltijd.

  Hoge kwaliteit darmbacteriën
  Aan de Bonusan Bacteri-producten worden geen onnodige hulpstoffen, andere vitamines of mineralen toegevoegd. Hierdoor kan een langere levensvatbaarheid van de bacteriën worden gegarandeerd en het rehydratievermogen van de aanwezige bacteriestammen worden bewaakt. De bacteriën worden geproduceerd en gedroogd onder gecontroleerde omstandigheden. Het drogen zorgt ervoor dat de bacteriën voor langere tijd houdbaar blijven, mits bij kamertemperatuur, in een droge omgeving en afgeschermd (capsules of sachets) bewaard. Bovendien bevatten Bonusan Bacteri-producten inuline en FOS. Deze vezels dienen als dragerstof voor de bacteriën.

  Alle stammen in het breedspectrumproduct staan op de QPS-lijst (Qualified Presumption of Safety) en zijn dus in vele wetenschappelijke studies veilig bevonden en door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) goedgekeurd voor gebruik in levensmiddelen. Van alle toegevoegde stammen worden de stamnummers vermeld.

  De hoeveelheid aanwezige bacteriën in een supplement wordt uitgedrukt met de afkorting KVE, dit staat voor: kolonievormende eenheden. De hoeveelheid KVE wordt aangeduid in honderden miljoenen tot miljarden en wordt vaak uitgedrukt als: 1 miljard KVE of 1×109 KVE. De KVE die op de Bonusan Bacteri-producten staan aangegeven kunnen bij productie tot aan het einde van de houdbaarheidsdatum worden gegarandeerd.

  Geschikt voor het aanvullen van bacteriestammen bij volwassenen
  Bonusan Bacteri 8 biedt dankzij de brede samenstelling een kwalitatief product dat speciaal is ontwikkeld voor volwassen. Bonusan Bacteri 8 is geschikt voor:
  – Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar met een in de basis volledig ontwikkeld microbioom
  – Mensen met een vegetarische of veganistische levensstijl
  – Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven

  Voor kinderen jonger dan 12 hebben we Bonusan Bacteri 2 Infantis druppels en Bacteri 5 Infantis sachets ontwikkeld.

  Meer informatie over de toepassing van dit product

  Vanwege de wetgeving rondom supplementen mogen wij helaas geen (volledige) informatie verstrekken over de inzetbaarheid van dit product. Voor meer informatie verwijzen we u naar een kennisinstituut voor orthomoleculaire therapie.

  Voor een goed advies van supplementen op uw persoonlijke situatie en eventueel medicijngebruik, adviseren we u een therapeut te raadplegen.

   

  Specificaties

  Bevat geen:
  gluten, lactose, soja, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.

  Vorm:
  sachets

  INHOUD & SAMENSTELLING

  Actieve ingrediënten

  Samenstelling per sachet:

  Mix van bacteriestammen: Lb. acidophilus LA1, Lb. casei BGP93, Lb. reuteri LR92, Lb. rhamnosus LR1, Lc. lactis SP38, Bb. bifidum SP9, Bb. breve BB03, Bb. longum SP54  5 x 10⁹ KVE
  Inuline  500 mg
  Fructo-oligosachariden (FOS)  300 mg

  Ingrediënten (aflopend)

  Maltodextrine, inuline, fructo-oligosachariden (FOS), mix van bacteriestammen.

  GEBRUIKSWIJZE & WERKING

  Gebruik

  Gebruik
  Tenzij anders aanbevolen de inhoud van een sachet met een glas water mengen, kort doorroeren en opdrinken.
  Bij voorkeur op een lege maag voor het slapen gaan of anders een half uur voor het ontbijt opdrinken.
  Aanbevolen dosering niet overschrijden.

  Waarschuwingen
  Het kan voorkomen dat bij aanvang met een supplement met bacteriestammen gasvorming of krampen optreden. Hoewel dit misschien ongemakkelijk kan zijn, is het volkomen normaal en betekent dit dat de bacteriën de darm levend hebben bereikt. Na een paar dagen tot een week past het lichaam zich aan en nemen deze verschijnselen af of verdwijnen.
  Het kan helpen de eerste week met een halve dosis te beginnen.

  Bewaaradvies
  Droog en bij kamertemperatuur bewaren.
  Buiten bereik van kinderen bewaren.

  Disclaimer

  Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Andere producten….

Tevredenheid gegarandeerd
Gratis verzending vanaf € 110,00
Teruggavebeleid
Deskundige service
Natuurlijke ingrediënten