Vitakruid Magnesium 200 Citraat

Categorieën: |

15,66

100 tabletten 91633

Vandaag bekeken: 1

Magnesium 200 Citraat

Goed opneembare organische verbinding

 • Goede magnesium voor de spierfunctie*
 • Voordelig en gebruiksvriendelijke tabletvorm
 • Best opneembaar door organische vorm

  Vitakruid geverifieerd

  Vrij van gluten
  Gistvrij
  Lactosevrij
  Suikervrij
  Vrij van kunstmatige kleurstoffen
  Gelatinevrij
  GMO-vrij
  Vrij van conserveermiddelen
  Vrij van smaakstoffen
  Vrij van zoetstoffen
  Vegetarisch
  Vegan

  Productbeschrijving

  Magnesium betrokken bij 300 processen in ons lichaam

  We kennen magnesium wegens de talloze gezondheidsvoordelen. Zo heeft het mineraal een functie bij de botaanmaak en het behoud van sterke botten en tanden.* Daarnaast raden we magnesium aan voor de gemoedstoestand, het celdelingsproces, het geheugen, de leerprestatie en concentratievermogen.*

  En dat is niet alles. Het mineraal helpt namelijk ook de normale eiwitsynthese, een goede elektrolytenbalans en het behoud van een normaal energielevend metabolisme.* Ook is het goed voor de spieren en het zenuwstelsel.* Afsluitend zorgt magnesium voor een vermindering van de vermoeidheid en futloosheid.*

  Goede magnesiumvorm voor de spierfunctie*

  Naast Magnesium Malaat is ook Magnesium 200 Citraat een goede optie bij weinig energie en een verminderde spierwerking.* Waar magnesiumalaat gebonden is aan appelzuur, heeft magnesiumcitraat citroenzuur als verbindende factor. Beide zuren zijn onderdeel van de zogenoemde citroenzuurcyclus. Dit biochemische systeem staat garant voor de energie die ons lichaam in de cellen produceert.
  Goede magnesiumvorm voor de spierfunctie

  Magnesium vorm met goede opneembaarheid

  Magnesiumcitraat, -tauraat, -bisglycinaat en -malaat zijn organisch gebonden vormen van magnesium. Anorganisch magnesiumvormen zoals magnesiumchloride, magnesiumhydroxide en magnesiumsulfaat zijn minder biologisch beschikbaar, en neemt ons lichaam daardoor minder goed op. Zo heeft magnesiumsulfaat bijvoorbeeld maar een biologische beschikbaarheid van 4 procent. Dit betekent dat een dosering van 200 mg magnesiumsulfaat maar voor een luttele 8 mg effectief is.

  Organische over anorganische vormen

  Onze dagelijkse voeding bevat over het algemeen anorganisch gebonden magnesium. Dit zijn namelijk de vormen die in de bodem voorkomen en worden opgenomen door de planten die we dagelijks eten. Voorbeelden hiervan zijn magnesiumsulfaat en magnesiumcarbonaat. Ons lichaam neemt dus maar een klein deel op van de magnesium die we uit reguliere voeding binnenkrijgen. Daarom heeft suppletie met een organisch gebonden magnesiumvorm vaak meerwaarde binnen je voedingspatroon!

  Voordelig én goed opneembaar

  Magnesiumcitraat ligt qua werking dus dicht bij magnesiummalaat. Het voornaamste verschil echter; magnesiumcitraat is geen gecheleerde vorm. Hierdoor is deze vorm minder stabiel in maag- en darmstelsel. Waarom zou je deze optie dan overwegen? Die vraag is relatief simpel te beantwoorden; de grondstof magnesiumcitraat is gewoonweg voordeliger in aanschaf dan magnesiummalaat. Daarom kunnen we je de Magnesium 200 Citraat ook goedkoper aanbieden dan de Magnesium Malaat.

  * Goedgekeurde gezondheidsclaims:
  • Magnesium speelt een rol bij botaanmaak en het behoud van sterke botten.
  • Magnesium is goed voor de gemoedstoestand, het celdelingsproces, het geheugen, de leerprestatie en het concentratievermogen.
  • Magnesium helpt de normale eiwitsynthese, een goede elektrolytenbalans en een normaal energieleverend metabolisme te behouden.
  • Magnesium is van belang voor sterke tanden.
  • Magnesium is goed voor de spieren en het zenuwstelsel
  • Magnesium heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en futloosheid.

  Orthomoleculaire kennisbron

  Vitakruid mag wettelijk gezien geen (complete) informatie verstrekken wat betreft toepassingen van dit supplement. Voor meer informatie kan je altijd een orthomoleculaire kennisbron raadplegen.

  Voordelen

  • Goede magnesium voor de spierfunctie*
  • Voordelig en gebruiksvriendelijke tabletvorm
  • Best opneembaar door organische vorm
  • Draagt bij aan de normale werking van de spieren en zenuwstelsel*
  • Ondersteunt de energiehuishouding*

  Ingrediënten & dosering

  Neem 1 tot 3 tabletten per dag, tenzij anders geadviseerd. De aanbevolen dosering niet overschrijden.

  Ingrediënten:
  Magnesiumcitraat, microkristallijne cellulose (anti-klontermiddel), stearinezuur (anti-klontermiddel), HPMC (glansmiddel), glycerol (bevochtigingsmiddel).

  Bevat geen:
  GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen.

  Samenstelling per dosering (1 tablet) RI*
  Magnesium (citraat) 200 mg 53,3%
  * Referentie-Inname ** Geen RI vastgesteld
  Formaat

  Veiligheid

  Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Tevredenheid gegarandeerd
Gratis verzending vanaf € 110,00
Teruggavebeleid
Deskundige service
Natuurlijke ingrediënten

Titel

Ga naar de bovenkant