Bonusan Vitamine B12 actief 1000 mcg

16,4528,79

60 zuigtabletten 0655
120 zuigtabletten 0656

Vandaag bekeken: 3

Vitamine B12 actief 1000 mcg

Vitamine B12 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme. De actieve vormen van B12, methylcobalamine en adenosylcobalamine, hoeven niet meer door het lichaam te worden omgezet en zijn direct beschikbaar.

 • Met folaat. Dit is de actieve, goed opneembare vorm van foliumzuur en werkt snel in het lichaam.
 • Optimale onderhoudsdosering van de actieve vormen van vitamine B12
 • Vitamine B12 en folaat helpen vermoeidheid te verminderen en ondersteunen het immuunsysteem
 • Het zuigtablet zorgt ervoor dat opname van vitamine B12 al via het mondslijmvlies kan plaatsvinden

  UITGEBREIDE BESCHRIJVING

  Waarom vitamine B12?
  Vitamine B12 bevordert de energiestofwisseling, draagt bij aan fitheid, draagt bij aan het functioneren van het geheugen en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Het menselijk lichaam kan deze vitamine zelf niet aanmaken en is afhankelijk van vitamine B12 uit de voeding.

  Vitamine B12, ook wel cobalamine genoemd, is wateroplosbaar. De naam is afkomstig van het feit dat vitamine B12 het mineraal kobalt bevat. Kobalt is voor mens en dier een belangrijk spoorelement. Vitamine B12 is met name terug te vinden in dierlijke producten zoals (orgaan)vlees en in mindere mate in vis en kip. Vitamine B12 kan ook in plantaardige producten voorkomen, zoals gedroogd zeewier en algen, maar is grotendeels inactief.

  Er zijn vier bekende vormen van vitamine B12: methylcobalamine, adenosylcobalamine, hydroxycobalamine en cyanocobalamine. De laatste is de synthetische variant van vitamine B12. Deze variant is goedkoop en makkelijk te produceren en wordt daarom veelvuldig ingezet om bijvoorbeeld voeding te verrijken. Ons lichaam moet deze vorm wel eerst activeren om het te kunnen gebruiken. Die activatie loopt niet altijd even efficiënt of in het gewenste tempo. Dan biedt een supplement met de biologisch actieve vormen van vitamine B12, die direct voor het lichaam beschikbaar zijn, uitkomst.

  Normaal gesproken is er in de lever een vitamine B12 voorraad van 2 tot 5 mg opgeslagen. Wanneer we langere tijd, bijvoorbeeld op ons werk of in ons privéleven, onder grote druk staan kan het zijn dat we interen op onze reserves. Ook door het gebruik van bepaalde medicijnen, het volgen van een vegetarisch of veganistisch eetpatroon, of met het stijgen van de leeftijd kan de vitamine B12 voorraad soms niet snel genoeg door de voeding worden aangevuld. Zo kan er een vitamine B12-tekort ontstaan. Het kan dan zinvol zijn om de reservevoorraad vitamine B12 weer aan te vullen met behulp van een supplement.

  De opname van vitamine B12 is complex en wordt voorbereid in de maag, waar vitamine B12 door het maagzuur wordt losgekoppeld van eiwitten in de voeding. In de dunne darm wordt vitamine B12 vervolgens ‘vastgeplakt‘ aan de intrinsieke factor (IF). IF is een eiwit dat door de maagwand wordt geproduceerd. Het beschermt de vitamine en transporteert het door de dunne darmwand. Bij ouderen maakt de maagwand minder IF aan, waardoor zij een hoger risico lopen op een vitamine B12-tekort.

  Het lichaam heeft, naast opname via de IF in de maag en darm, nog een mechanisme om vitamine B12 op te nemen. Dit mechanisme wordt ‘diffusie’ genoemd en verloopt via de slijmvliezen van het spijsverteringskanaal, dat al in de mond begint. Door middel van diffusie wordt vitamine B12 via de bloedbaan naar de weefsels getransporteerd, waarbij het de darmen en de lever overslaat en dus direct beschikbaar is.

  Naast de belangrijke gezondheidsvoordelen op onze energiehuishouding heeft vitamine B12 nog meer gezondheidseffecten:
  • Vitamine B12 draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem
  • Vitamine B12 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid
  • Vitamine B12 draagt bij tot een normale psychologische functie
  • Vitamine B12 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel
  • Vitamine B12 draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne
  • Vitamine B12 speelt een rol in het celdelingsproces

  De voordelen van Bonusan Vitamine B12 actief 1000 mcg
  De Bonusan Vitamine B12 actief 1000 mcg zuigtabletten bevatten 500 mcg methylcobalamine, 500 mcg adenosylcobalamine en 200 mcg 5-methyltetrahydrofolaat (5-MTHF). Folaat, oftewel vitamine B11, is nauw verwant aan vitamine B12. Beide ondersteunen het immuunsysteem en dragen bij aan de vermindering van vermoeidheid, een normale psychologische functie en normaal homocysteïnemetabolisme. Daarnaast draagt folaat bij aan een normale bloedvorming en weerstand tegen stress.

  Bonusan Vitamine B12 actief 1000 mcg in de vorm van een zuigtablet maakt de directe opname van de vitamine via het mondslijmvlies mogelijk. Uiteraard kan desgewenst het zuigtablet ook in zijn geheel worden doorgeslikt. Dan vindt de opname plaats via het maag- en darmproces. Lees hier meer over de voordelen van een zuigtablet.

  Bonusan Vitamine B12 actief 1000 mcg is een uitstekend basisproduct voor het onderhouden en aanvullen van de vitamine B12 reserves in het lichaam. Wanneer een hogere dosering gewenst is hebben wij 1500 mcg tabletten in ons assortiment die hier ondersteuning bij kunnen bieden.

  Het zuigtablet heeft een subtiele zoete smaak dankzij natuurlijke zoetstoffen en is, door het kleine formaat, zeer prettig in gebruik. Tenzij anders aanbevolen 1 maal daags 1 zuigtablet volledig laten oplossen in de mond.

  Hoge kwaliteit dankzij actieve vorm van vitamine B12
  Bonusan Vitamine B12 actief 1000 mcg bevat het biologisch actieve methylcobalamine, adenosylcobalamine en 5-MTHF. In dit product maken we gebruik van het gepatenteerde glucosaminezout van folaat (5-MTHF) van Quatrefolics®. Dit is een actieve vorm van folaat die niet meer door het lichaam hoeft te worden gemetaboliseerd. Voordelen van het gebruik van Quatrefolics® zijn dat het een verbeterde biologische beschikbaarheid heeft en beter wordt opgenomen dan andere folaatvormen.

  Geschikt voor het verminderen van vermoeidheid
  Het lichaam kan behoefte hebben aan aanvulling van de reservevoorraad of het direct voor de weefsels beschikbaar maken van vitamine B12. Vitamine B12-tekorten worden waargenomen bij alle leeftijdsgroepen. Ook vegetariërs en veganisten hebben extra behoefte aan vitamine B12 aangezien zij deze vitamine zeer beperkt binnenkrijgen via de voeding.

  Daarnaast kan de inname van vitamine B12 via de voeding voldoende zijn, maar is er een verminderde opname via het maag- en darmsysteem of verloopt de omzetting in de actieve vorm moeizaam. In deze situaties kan dit zuigtablet met biologisch beschikbare actieve vormen van vitamine B12 gewenst zijn.

  Bonusan Vitamine B12 actief 1000 mcg is geschikt voor vegetariërs en veganisten. Het mag tijdens de zwangerschap en periode van borstvoeding gebruikt worden.

   

  Meer informatie over dit product

  Vanwege de wetgeving rondom supplementen mogen wij helaas geen (volledige) informatie verstrekken over dit product. Voor meer informatie verwijzen we u naar een kennisinstituut voor orthomoleculaire therapie.

  Voor een goed advies van supplementen op uw persoonlijke situatie en eventueel medicijngebruik, adviseren we u een therapeut te raadplegen.

  Specificaties

  Bevat geen:
  lactose, soja, gluten, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen, GGO, conserveermiddelen, gist

  Type:
  tablet

  Vorm:
  vlak met facetrand

  Actieve ingrediënten

  Samenstelling per zuigtablet:

  Actief vitamine B12 (als adenosylcobalamine/dibencozide)    500 mcg   RI 20000%
  Actief vitamine B12 (als methylcobalamine)    500 mcg     RI 20000%
  Actief folaat (als 5-methyltetrahydrofolaat glucosaminezout, Quatrefolic®)    200 mcg    RI 100%

  Ingrediënten (aflopend)

  Zoetstof (dextrose, oligosacchariden), vulstof (microkristallijne cellulose (cellulosegel)), antiklontermiddel (magnesiumstearaat), vitamine B12, natuurlijk sinaasappelaroma, folaat

  GEBRUIKSWIJZE & WERKING

  Gebruik

  Gebruik
  Tenzij anders aanbevolen 1 maal daags 1 zuigtablet volledig laten oplossen in de mond.
  Aanbevolen dosering niet overschrijden.

  Bewaaradvies
  Droog en bij kamertemperatuur bewaren.
  Buiten bereik van kinderen bewaren.

  Disclaimer

  Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde leefstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Andere producten….

Tevredenheid gegarandeerd
Gratis verzending vanaf € 110,00
Teruggavebeleid
Deskundige service
Natuurlijke ingrediënten