Gratis bezorgen vanaf € 110,00
logo

Bonusan Curcuma longa extract

Categorieën: |

36,1668,66

60 Capsules 1718
120 Capsules 1729

Vandaag bekeken: 2

Curcuma longa extract

Bonusan Curcuma longa extract bevat per capsule 250 mg curcuma, waarvan 50 mg curcuminoïden. Voor dit product gebruiken we CurcuWIN®, dankzij de gepatenteerde technologie is CurcuWIN® beter wateroplosbaar wat de opname en biologische beschikbaarheid verbetert.

 • Breed inzetbaar basis curcuma supplement
 • Helpt onder andere gewrichten soepel te houden*
 • Beter opneembaar dankzij CurcuWIN®
 • Gestandaardiseerd op curcuminoïden als bioactieve ingrediënten

  UITGEBREIDE BESCHRIJVING

  Waarom curcuma?
  Aan curcuma worden vele gezondheidsvoordelen toegeschreven. Zo ondersteunt curcuma het immuunsysteem*, de gewrichten* en draagt het bij tot de instandhouding van een normale leverfunctie*. Curcuma wordt gewonnen uit de wortelstok van de plant Curcuma longa. Deze plant, ook wel bekend als geelwortel, is verwant aan gember (Zingiber officinale). Curcuminoïden zijn stoffen in de wortel die de gezondheidsbevorderende eigenschappen bezitten. Gewone gemalen curcumawortel, dat vaak als specerij wordt gebruikt, bevat slechts ongeveer twee procent aan curcuminoïden.

  De curcumaplant bevat verschillende curcuminoïden, waarvan curcumine verreweg het grootste deel uitmaakt. Curcumine is het gele pigment dat wordt verkregen door de wortelstok van de plant te vermalen. De laatste decennia is hier bijzonder veel wetenschappelijk onderzoek naar verricht. Naast het feit dat curcumine kerrie haar karakteristieke gele kleur geeft, heeft curcumine namelijk een zeer groot toepassingsgebied en kent deze stof zowel preventieve als therapeutische waarde.

  De curcuminoïden in curcuma zijn vetoplosbare stoffen, die moeilijk oplossen in water. Deze lage wateroplosbaarheid maakt dat curcuma slecht wordt opgenomen door het maagdarmstelsel. Om een gezondheidsvoordeel te behalen zijn, afhankelijk van waarvoor de curcuma wordt ingezet, daarom doorgaans hoge doses nodig. Een voedingssupplement met verbeterde wateroplosbaarheid kan dan uitkomst bieden.

  De voordelen van Bonusan Curcuma longa extract
  Bonusan Curcuma longa extract is ons basis curcuma supplement en laat zich goed combineren met andere producten. Één capsule bevat 250 mg curcuma, waarvan 50 mg curcuminoïden met wetenschappelijk bewezen verbeterde opneembaarheid. Voor de productie van Bonusan Curcuma longa extract gebruiken we CurcuWIN®. Deze grondstof heeft eenzelfde curcuminoïdenprofiel als van nature voorkomt in de curcumawortelstok: curcumine (circa 75%), demethoxycurcumine (circa 15%) en bismethoxycurcumine (circa 5%). Wetenschappelijk onderzoek toont daarnaast aan dat de curcuminoïden in curcuWIN® door het lichaam worden omgezet in gunstige metabolieten zoals tetrahydrocurcuminoïde.

  Om optimaal de voordelen van curcuma te ervaren, adviseren we één tot drie capsules tijdens of vlak na de maaltijd in te nemen. Wanneer dit supplement onderdeel uitmaakt van een therapeutisch traject kunnen andere doseringen worden voorgeschreven.

  Hoge kwaliteit dankzij CurcuWIN®
  De werkzame stoffen in Curcuma longa, de curcuminoïden, hebben een matige opname in het maagdarmstelsel. Een groot deel wordt daardoor, zonder opgenomen te worden, door het lichaam uitgescheiden. De moeilijke opname komt vooral doordat curcuminoïden vetoplosbare stoffen zijn, die in een waterige omgeving moeten worden opgenomen.

  CurcuWIN® heeft dankzij de gepatenteerde moleculaire dispersie technologie UltraSOL een hoge wateroplosbaarheid. Daardoor is Bonusan Curcuma longa extract zeer goed opneembaar, zelfs in vergelijking met curcuma in een vetmatrix. De hoge biologische beschikbaarheid maakt dat de curcuma langer actief is in het lichaam. Ook in vergelijking met andere verbeterde vormen van curcuma komt CurcuWIN® vele malen beter uit de test. Bonusan Curcuma longa is daarom zeer effectief en bereikt bij lagere doseringen het beoogde effect.

  Bij Bonusan maken we gebruik van gestandaardiseerde kruidenextracten. Dat wil zeggen dat er een gegarandeerde hoeveelheid van de werkzame stof in zit. Bonusan Curcuma longa extract is gestandaardiseerd op 20% curcuminoïden en levert daarom gegarandeerd 50 mg curcuminoïden per capsule met 250 mg Curcuma longa extract.

  Geschikt voor ondersteuning van de gewrichten en het immuunsysteem
  Bonusan Curcuma longa extract is een basis curcumasupplement en heeft een zeer groot toepassingsgebied. Curcuma ondersteunt het immuunsysteem*, de gewrichten* en draagt bij tot de instandhouding van een normale leverfunctie*. Het kan veilig voor langere tijd worden ingezet of kortdurend als prikkeltherapie.

  Bonusan Curcuma longa extract is bijzonder geschikt voor een brede doelgroep, waaronder sporters. Omdat het geen dierlijke substanties bevat, kan dit product ook gebruikt worden door vegetariërs en veganisten.

  We raden het gebruik van curcuma door zwangere vrouwen af. Sommige wetenschappelijke onderzoeken toonden aan dat curcuma in hoge concentraties de baarmoeder kan stimuleren, waardoor de zwangerschap mogelijk in gevaar komt. Curcuma wordt daarnaast afgeraden bij galwegstoornissen. Het is verstandig een deskundige te raadplegen bij langdurig gebruik van curcuma of gelijktijdig gebruik van medicijnen.

  *Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating

   

  Meer informatie over de toepassing van dit product

  Voor een goed advies van supplementen op uw persoonlijke situatie en eventueel medicijngebruik, adviseren we u een therapeut te raadplegen.

   

  Specificaties

  Bevat geen:
  conserveermiddelen, dierlijke substanties, gelatine, GGO, gist, gluten, lactose, maïs, soja, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen., toegevoegde sacharose

  Type:
  capsule

  INHOUD & SAMENSTELLING

  Actieve ingrediënten

  Samenstelling per capsule:

  Curcuma longa (geelwortel) rhizoma extract (CurcuWIN™)   250 mg

  Ingrediënten (aflopend)

  Geelwortel extract (Curcuma longa), capsulewand (cellulose (HPMC)), antiklontermiddel (magnesiumstearaat).

  GEBRUIKSWIJZE & WERKING

  Gebruik

  Gebruik
  Dagelijks 1 tot 3 capsules tijdens of vlak na de maaltijd innemen.

  Waarschuwingen
  Niet gebruiken bij galwegstoornissen.
  Raadpleeg een deskundige bij gelijktijdig gebruik van medicijnen.

  Bewaaradvies
  Droog en bij kamertemperatuur bewaren.
  Buiten bereik van kinderen bewaren.

  Disclaimer

  Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.
Tevredenheid gegarandeerd
Gratis verzending vanaf € 110,00
Teruggavebeleid
Deskundige service
Natuurlijke ingrediënten

Titel

Ga naar de bovenkant