Gratis bezorgen vanaf € 110,00
logo

Bonusan Cimicifuga racemosa extract

Categorieën: |

18,06

60 Capsules 1711

Vandaag bekeken: 2

Cimicifuga racemosa extract

Onze voortplanting is een prachtig gegeven. Het brengt nieuw leven voort. De vrouwelijke cyclus en de overgang gaan echter regelmatig gepaard met wisselende stemmingen en overgangsverschijnselen. Om te ondersteunen bij deze overgangsverschijnselen* kan een natuurlijk supplement met Cimicifuca racemosa uitkomst bieden.

 • Cimicifuga racemosa biedt ondersteuning bij overgangsverschijnselen*
 • Ondersteunt bij wisselende stemmingen tijdens de overgang*
 • Gestandaardiseerd op minimaal 2,5% triterpeenglycosiden

  UITGEBREIDE BESCHRIJVING

  Waarom Cimicifuga racemosa?
  Cimicifuga racemosa is een kruid gemaakt van de gedroogde wortel en wortelstok van de zilverkaars. De zilverkaars is een sierlijke bloemplant waarvan de wortel interessante gezondheidsondersteunende eigenschappen bezit. Dat komt onder andere omdat hierin de verbinding triterpeenglycoside wordt aangetroffen. Overigens heet de plant officieel niet meer Cimicifuga racemosa maar Actaea racemosa. Wanneer er sprake is van een extract of tinctuur, wordt echter nog wel gesproken over Cimicifuga racemosa.

  Bij het vruchtbaarheidsproces horen onder andere de maandelijkse cycli en de uiteindelijke overgang naar de onvruchtbare levensfase van een vrouw. Daarbij kunnen overgangsverschijnselen optreden. Cimicifuga racemosa kan helpen aansterken tijdens de menopauze*.

  Rond het veertigste levensjaar gaat een vrouw langzaam over van een vruchtbare naar een onvruchtbare periode. De oestrogeenwaarden gaan schommelen en menstruaties worden minder voorspelbaar en minder frequent. De zogenaamde perimenopauze duurt het langst en kan tot wel zes jaar duren. Dan start de menopauze, in Nederland is dat gemiddeld rond het vijftigste levensjaar. De oestrogeenwaarden dalen en het lichaam verandert. Daarna volgt de postmenopauzale fase. Al met al kan deze periode van menopauze en overgangsverschijnselen wel 5 tot 12 jaar aanhouden.

  Maar liefst 80 procent van de vrouwen ervaart overgangsverschijnselen tijdens de menopauze. Ruim een kwart van alle vrouwen heeft hier zoveel last van, dat het haar dagelijks leven beïnvloedt. Dit is vaak zo erg, dat reguliere en dagelijkse activiteiten tijdelijk of voor langere tijd moeten worden neergelegd. Het kan prettig zijn te weten dat er dan altijd natuurlijke ondersteuning ingezet kan worden. Een supplement met Cimicifuga racemosa extract biedt dan uitkomst om aan te sterken tijdens de menopauze*. Bovendien ondersteunt het bij wisselende stemmingen tijdens de overgang*. De in Cimicifuga racemosa aanwezige triterpeenglycosiden, waaronder actein, cimicifugoside, racemoside en 27-hydroxyactein, worden gezien als de belangrijkste gezondheidsondersteunende inhoudsstoffen.

  De voordelen van Bonusan Cimicifuga racemosa extract
  Bonusan Cimicifuga racemosa extract bevat Cimicifuga racemosa in makkelijke slikbare capsules en is al bijna 20 jaar een vertrouwd product in het Bonusan assortiment. Bonusan Cimicifuga racemosa extract is gestandaardiseerd op minimaal 2,5% triterpeenglycosiden, berekend als 27-hydroxyactein. Dit is een veelvoorkomende standaardisatie die ook veel in wetenschappelijke studies wordt gebruikt. Daarnaast bevat het extract ook andere van nature aanwezige en interessante inhoudsstoffen van Cimicifuga racemosa.

  De aanbevolen dosering van Bonusan Cimicifuga racemosa extract is één capsule per dag. De capsules zijn gemakkelijk door te slikken. Ze mogen desgewenst worden geopend waarbij de inhoud aan de voeding kan worden toegevoegd. Het best wordt de dagelijkse dosis tijdens of vlak na de maaltijd ingenomen.

  Hoge kwaliteit dankzij standaardisatie op minimaal 2,5% triterpeenglycosiden
  Bonusan Cimicifuga racemosa extract is gestandaardiseerd op minimaal 2,5% triterpeenglycosiden. Daarom kunt u altijd uitgaan van steeds de minimale hoeveelheid van die werkzame stof, onafhankelijk van oogstperiode, droogtijd of andere invloeden die op het product hebben ingewerkt.

  Bij Bonusan hechten we grote waarde aan de wetenschappelijke onderbouwing van de werking van onze producten. Onze afdeling Research & Development houdt zich bezig met onderzoek naar toepassingsmogelijkheden, vormen, veiligheid, samenstellingen en interacties van voedings- en plantenstoffen en de vertaling daarvan naar onze producten. Bonusan Cimicifuga racemosa extract maakt al ruim 20 jaar deel uit van de Bonusan supplementenfamilie.

  Geschikt voor ondersteuning bij overgangsverschijnselen*
  Bonusan Cimicifuga racemosa extract ondersteunt dankzij de triterpeenglycosiden bij wisselende stemmingen tijdens de overgang* en sterkt daarnaast aan* tijdens de menopauze. Overleg voor gebruik van Bonusan Cimicifuga racemosa extract met een deskundige bij simultaan gebruik van andere kruiden of medicijnen. Bij (een geschiedenis van) leveraandoeningen stop met het gebruik of raadpleeg een arts bij verschijnselen van leverschade. Niet geschikt voor gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding of voor kinderen.
  Bonusan Cimicifuga racemosa extract is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

  *Gezondheidsclaims zijn in afwachting van Europese toelating.

  Meer informatie over de toepassing van dit product

  Voor een goed advies van supplementen op uw persoonlijke situatie en eventueel medicijngebruik, adviseren we u een therapeut te raadplegen.

  Specificaties

  Bevat geen:
  conserveermiddelen, dierlijke substanties, gelatine, GGO, gist, gluten, lactose, soja, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen., toegevoegde sacharose

  Niet geschikt voor:
  Zwangere vrouwen

  Type:
  capsule

  INHOUD & SAMENSTELLING

  Actieve ingrediënten

  Samenstelling per capsule:

  Cimicifuga racemosa (zilverkaars) extract, gestandaardiseerd op minimaal 2,5% triterpeenglycosiden, berekend als 27-deoxyacteïne  160 mg

  Ingrediënten (aflopend)

  Zilverkaars (Cimicifuga racemosa), vulstof (microkristallijne cellulose (cellulosegel)), capsulewand (cellulose (HPMC)), antiklontermiddel (magnesiumstearaat).

  GEBRUIKSWIJZE & WERKING

  Gebruik

  Gebruik
  Dagelijks 1 of 2 maal 1 capsule tijdens of vlak na een maaltijd innemen.
  Het effect van inname van Cimicifuga racemosa is meestal merkbaar na vier tot acht weken.

  Waarschuwingen
  Niet gebruiken bij mensen met leveraandoeningen.
  Raadpleeg een deskundige bij verschijnselen van leverschade.
  Niet gebruiken tijdens zwangerschap en het geven van borstvoeding.

  Bewaaradvies
  Droog en bij kamertemperatuur bewaren.
  Buiten bereik van kinderen bewaren.

  Disclaimer

  Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.
Tevredenheid gegarandeerd
Gratis verzending vanaf € 110,00
Teruggavebeleid
Deskundige service
Natuurlijke ingrediënten

Titel

Ga naar de bovenkant