Bonusan Silybum-Curcuma extract

28,7984,74

60 capsules 1702
200 capsules 1720

Vandaag bekeken: 4

Silybum-Curcuma extract

Bonusan Silybum-Curcuma extract is een sterk combinatieproduct dat bijdraagt aan de instandhouding van de normale leverfunctie*. Dankzij het gepatenteerde Curcuma longa extract is dit product zeer goed opneembaar.

 • Goed voor de lever* dankzij unieke combinatie van mariadistel en curcuma
 • Verbeterd opneembaar dankzij CurcuWIN™
 • Gestandaardiseerde extracten met 80% silymarine en 20% curcuminoïden

  UITGEBREIDE BESCHRIJVING

  Waarom silybum en curcuma?
  Mariadistel (Silybum marianum) wordt ook wel wilde artisjok of leverkruid genoemd. Uit de vruchtwand van de zaden wordt de stof silymarine gewonnen. Silybum marianum ondersteunt het immuunsysteem* en draagt bij tot de normale werking van het hart*, instandhouding van de normale leverfunctie* en de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade*.

  Curcuma wordt gewonnen uit de wortelstok van de plant Curcuma longa. Deze plant, ook wel bekend als de geelwortel, is lid van de gemberfamilie (Zingiberaceae). Curcuma wordt verkregen door de wortelstok te vermalen en is ook de stof die kerrie zijn geeloranje kleur geeft. Curcuminoïden, de actieve stoffen van curcuma, hebben een zeer groot toepassingsgebied en kennen zowel een preventieve als therapeutische waarde. Curcuma ondersteunt het immuunsysteem* en de gewrichten* en draagt, net als de mariadistel, bij tot de instandhouding van een normale leverfunctie*.

  De voordelen van Bonusan Silybum-Curcuma capsules
  Bonusan Silybum-Curcuma is een combinatieproduct van de kruiden Silybum marianum en Curcuma longa. De werkzame stoffen zijn curcuminoiden (curcuma) en silymarine (mariadistel). Silymarine is een complexe mix van polyfenolen. Bewerkte silymarineproducten hebben een minder complexe samenstelling dan het natuurlijke Silybum marianum extract. Door natuurlijke plantenextracten te gebruiken blijven we met de samenstelling van Bonusan Silybum-Curcuma dicht bij de natuur.

  Om optimaal de voordelen van Bonusan Silybum-Curcuma te ervaren, adviseren we twee capsules bij de maaltijd in te nemen. Dit geeft een dagelijkse aanvulling van 300 mg mariadistel en 90 mg curcuma. Wanneer dit supplement onderdeel uitmaakt van een therapeutisch traject, kan uw gezondheidsprofessional andere doseringen voorschrijven.

  Hoge kwaliteit dankzij CurcuWIN® en mariadistel
  In de Bonusan Silybum-Curcuma capsules zit gestandaardiseerd Silybum marianum extract met minimaal 80% silymarine. Natuurlijke plantextracten kunnen door variatie in bijvoorbeeld bodemkwaliteit, oogsttijd en bewerking variëren in de concentratie werkzame stof. Door middel van standaardisatie is een gegarandeerde hoeveelheid aanwezig van het werkzame plantbestanddeel, waarvan, dankzij wetenschappelijk onderzoek, bepaalde gezondheidseffecten bekend zijn.

  Daarnaast bevat dit product Curcuma longa extract van CurcuWIN®. Dankzij de gepatenteerde Ultrasol technologie lost deze curcuma grondstof beter op in water, wat de opname in het lichaam verhoogt. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat deze gepatenteerde grondstof significant beter wordt opgenomen: de biologische beschikbaarheid van curcuma is bij CurcuWIN 46 keer hoger dan van standaard curcuma extract. CurcuWIN® heeft eenzelfde curcuminoïdenprofiel als van nature voorkomt in de curcumawortel: curcumine (circa 75%), demethoxycurcumine (circa 15%) en bismethoxycurcumine (circa 5%). Wetenschappelijk onderzoek toont bovendien aan dat deze curcuminoïden door het lichaam omgezet worden in gunstige metabolieten zoals tetrahydrocurcuminoïde. CurcuWIN® is gestandaardiseerd op 20% curcuminoïden en levert daarom gegarandeerd 9 mg curcuminoïden per capsule met 45 mg Curcuma longa extract.

  Geschikt voor ondersteuning van de leverfunctie
  Bonusan Silybum-Curcuma extract is een sterk combinatieproduct van mariadistel en curcuma, die beiden bijdragen aan de instandhouding van een normale leverfunctie*. Dankzij Silybum marianum extract draagt dit product ook bij aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade*.

  Bonusan Silybum-Curcuma extract is geschikt voor vegetariërs en veganisten. We raden het gebruik van dit product af voor zwangere vrouwen. Bevindingen uit onderzoek laten zien dat curcuma in hoge concentraties de baarmoeder kan stimuleren, wat de zwangerschap mogelijk in gevaar brengt. Curcuma wordt daarnaast afgeraden bij galwegstoornissen en mariadistel kan een effect hebben op de bloedsuikerspiegel. Het is verstandig een deskundige te raadplegen gelijktijdig gebruik van medicijnen.

  *Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating

  Meer informatie over de toepassing van dit product

  Vanwege de wetgeving rondom supplementen mogen wij helaas geen (volledige) informatie verstrekken over de inzetbaarheid van dit product. Voor meer informatie verwijzen we u naar een kennisinstituut voor orthomoleculaire therapie.

  Voor een goed advies van supplementen op uw persoonlijke situatie en eventueel medicijngebruik, adviseren we u een therapeut te raadplegen.

  Specificaties

  Bevat geen:
  toegevoegde sacharose, maïs, gluten, conserveermiddelen, gist, gelatine, dierlijke substanties, lactose, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen, soja, GGO

  Niet geschikt voor:
  Zwangere vrouwen

  Type:
  capsule

  INHOUD & SAMENSTELLING

  Actieve ingrediënten

  Samenstelling per 2 capsules:

  Silybum marianum (mariadistel) semen extract, gestandaardiseerd op minimaal 80% silymarine    300 mg
  Curcuma longa (geelwortel) rhizoma extract (CurcuWIN™)    90 mg

  Ingrediënten (aflopend)

  Mariadistel extract (Silybum marianum), vulstof (microkristallijne cellulose (cellulosegel)), capsulewand (cellulose (HPMC)), geelwortel extract (Curcuma longa), antiklontermiddel (magnesiumstearaat).

  GEBRUIKSWIJZE & WERKING

  Gebruik

  Gebruik
  Dagelijks 2 capsules tijdens of vlak na de maaltijd innemen.
  Bij voorkeur de inname over verschillende maaltijden verspreiden.
  Bij slikproblemen mag de capsule geopend worden.

  Waarschuwingen
  Niet gebruiken bij galwegstoornissen.
  Raadpleeg een deskundige bij gelijktijdig gebruik van medicijnen.

  Bewaaradvies
  Droog en bij kamertemperatuur bewaren.
  Buiten bereik van kinderen bewaren.

  Disclaimer

  Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.
Tevredenheid gegarandeerd
Gratis verzending vanaf € 110,00
Teruggavebeleid
Deskundige service
Natuurlijke ingrediënten