Bonusan Glucosamine Plus

20,5660,06

60 Tabletten 0999
200 Tabletten 0849

Vandaag bekeken: 4

Glucosamine Plus

Ons lichaam maakt zelf glucosamine aan, maar deze aanmaak neemt af wanneer onze leeftijd toeneemt. Bonusan Glucosamine Plus bevat glucosamine uit krab- en garnalenschalen.

 • Is goed voor de opbouw van kraakbeen in de gewrichten dankzij toegevoegd mangaan
 • Uniek combinatie product met synergistische kruiden
 • Met belangrijke mineralen voor betere opname en werking

  UITGEBREIDE BESCHRIJVING

  Waarom glucosamine?
  Glucosamine is een verbinding tussen glucose en het aminozuur glutamine. Het is een lichaamseigen stof die tot de groep aminosuikers (enkelvoudige suikers) behoort. In gezonde omstandigheden wordt glucosamine gesynthetiseerd (aangemaakt) met behulp van het enzym glucosaminesynthetase. Wanneer we ouder worden of bepaalde medicatie gebruiken lijkt dit enzym steeds minder activiteit te vertonen, waardoor de hoeveelheid door het lichaam geproduceerde glucosamine afneemt.

  Glucosamine is een wetenschappelijk goed onderbouwd ingrediënt. Helaas zijn maar weinig voedingsbronnen rijk aan glucosamine. Het komt voor in de harde delen van schaaldieren en dierlijk kraakbeen. In sommige delen van de wereld, bijvoorbeeld in Azië, wordt dit witte vlees volledig opgegeten. In een westers dieet is dat niet gebruikelijk.

  De voordelen van Bonusan Glucosamine Plus
  Bonusan Glucosamine Plus is zeer zorgvuldig samengesteld. Het verenigt de juiste bouwstenen en actieve componenten. Naast de hoge dosering glucosamine zijn verschillende ingrediënten toegevoegd die zorgen voor een synergistische werking. Bonusan Glucosamine Plus bevat zink, mangaan en koper. Met dit product biedt Bonusan een complete formule waar ook zwavel (MSM), chondroïtinesulfaat in sterk gezuiverde vorm (90%), Tanacetum parthenium (moederkruid) en Equisetum arvense (heermoes) aan toe zijn gevoegd. Tanacetum parthenium is een waardevolle toevoeging omdat het bijdraagt aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade*. Equisetum arvense draagt bij tot de instandhouding van normale botten*.

  Synergie wordt gecreëerd doordat Bonusan Glucosamine Plus zink en mangaan bevat, beide dragen bij aan de instandhouding van sterke botten. Zink draagt bovendien bij aan de aanmaak van cellen en weefsels en mangaan is goed voor de aanmaak van kraakbeen in de gewrichten. Daarnaast bevat dit product koper, dat bijdraagt aan de instandhouding van normale bindweefsels.

  Wij adviseren dagelijks vier tabletten tijdens of vlak na de maaltijd in te nemen. Een gezondheidsprofessional adviseert mogelijk andere doseringen gebaseerd op uw persoonlijke situatie.

  *Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating

  Hoge kwaliteit dankzij specifieke samenstelling en grondstoffen
  Bonusan Glucosamine Plus bevat chondroïtinesulfaat in sterk gezuiverde vorm (90%) en de belangrijke mineralen zink (zinkmethionine) en mangaan (mangaancitraat) in organische vorm voor een goede opneembaarheid.

  De glucosaminesulfaat is afkomstig uit natuurlijke garnalen- en krabschalen . Het meeste onderzoek naar glucosamine is uitgevoerd met D-glucosaminesulfaat, de vorm die we ook in dit supplement verwerken. Glucosaminesulfaat wordt zeer goed geabsorbeerd (90-98%) via een actief transportmechanisme.

  Bonusan Glucosamine Plus bevat Tanacetum parthenium extract dat gestandaardiseerd is op 0,8% parthenoliden en Equisetum arvense dat gestandaardiseerd is op minimaal 7% silica. Het standaardiseren heeft als voordeel dat er een gegarandeerde hoeveelheid van het actieve bestanddeel van de plant aanwezig is, waarvan uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat deze een bepaald gezondheidseffect heeft. Factoren zoals groeiomstandigheden, grondkwaliteit, oogstmoment en het bewerkingsproces van de plant hebben dan dus geen invloed op de werkzaamheid van het product.

  Geschikt voor de instandhouding van soepel bindweefsel en de opbouw van kraakbeen in de gewrichten
  Bonusan Glucosamine Plus wordt in de praktijk vooral veel gebruikt door mensen die het kraakbeen en soepel bindweefsel in stand willen houden (dankzij koper). Daarnaast is dit product dankzij mangaan goed voor de aanmaak van kraakbeen in de gewrichten en helpt zink bij het behoud van sterke botten. De behoefte hieraan speelt vooral in een wat oudere leeftijdsgroep, maar kan ook voorkomen wanneer in een eerdere leeftijdsfase ondersteuning gewenst is. Sporters en mensen die veel tillen en staan kunnen daarom ook baat hebben bij dit glucosaminecomplex.

  Bonusan Glucosamine bevat glucosamine uit krab- en garnalenschalen en is daarom niet geschikt voor veganisten, vegetariërs en personen met een schaaldierenallergie. Daarnaast raden we gebruik tijdens zwangerschap af, omdat bevindingen uit wetenschappelijk onderzoek laten zien dat Tanacetum parthenium baarmoedercontracties kan opwekken. Tanacetum parthenium dient ook niet te worden genomen door personen met een overgevoeligheid voor planten van de Compositae-familie (bijvoorbeeld: kamille, duizendblad). Glucosamine kan de werking van bepaalde coumarinederivaten beïnvloeden. Raadpleeg een deskundige voor gebruik.

   

  Meer informatie over de toepassing van dit product

  Vanwege de wetgeving rondom supplementen mogen wij helaas geen (volledige) informatie verstrekken over de inzetbaarheid van dit product. Voor meer informatie verwijzen we u naar een kennisinstituut voor orthomoleculaire therapie.

  Voor een goed advies van supplementen op uw persoonlijke situatie en eventueel medicijngebruik, adviseren we u een therapeut te raadplegen.

  Specificaties

  Bevat geen:
  conserveermiddelen, gelatine, GGO, gist, gluten, lactose, soja, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen., toegevoegde sacharose

  Allergenen:
  schaaldieren

  Type:
  tablet

  Vorm:
  oblong met dubbele breukstreep

  INHOUD & SAMENSTELLING

  Actieve ingrediënten

  Samenstelling per 4 gecoate tabletten:

  Glucosamine (als glucosaminesulfaat 2 KCI)   1200 mg
  waarvan overeenkomend met glucosaminesulfaat   1522 mg
  MSM (Methylsulfonylmethaan)   700 mg
  Tanacetum parthenium (moederkruid) extract, gestandaardiseerd op 0,8% parthenoliden   360 mg
  Equisetum arvense (heermoes), gestandaardiseerd op minimaal 7% silica   240 mg
  Chondroïtinesulfaat 90% 152 mg
  Zink (als zink-L-monomethionine, L-OptiZinc® ZML-200)   10.5 mg   RI 105%
  Koper (als koperlysinaat)   1.5 mg   RI 150%
  Mangaan (als mangaancitraat)   1.5 mg   RI 75%

  Ingrediënten (aflopend)

  Glucosaminesulfaat 2 KCl , vulstof (microkristallijne cellulose (cellulosegel), cellulose (HPC)), methylsulfonylmethaan (MSM), heermoes (Equisetum arvense), moederkruid (Tanacetum parthenium), chondroïtinesulfaat, glansmiddel (HPMC, MCT-olie), mineralen, antiklontermiddel (magnesiumstearaat).

  GEBRUIKSWIJZE & WERKING

  Gebruik

  Gebruik
  Dagelijks 4 tabletten tijdens of vlak na de maaltijd innemen.
  Bij voorkeur de inname over de verschillende maaltijden spreiden.

  Waarschuwingen
  Niet gebruiken tijdens de zwangerschap, omdat moederkruid (Tanacetum parthenium) daarbij gecontraïndiceerd is.

  Bewaaradvies
  Droog en bij kamertemperatuur bewaren.
  Buiten bereik van kinderen bewaren.

  Disclaimer

  Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde leefstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Andere producten….

Tevredenheid gegarandeerd
Gratis verzending vanaf € 110,00
Teruggavebeleid
Deskundige service
Natuurlijke ingrediënten