Product: Vitakruid Ester-C® 1000 mg

Vitakruid Ester-C® 1000 mg

25,88

90 tabletten 91640

Vandaag bekeken: 5

Ester-C® 1000 mg

Mild voor de maag, goed opneembaar

 • Ester-C® is uiterst goed opneembaar
 • Mild voor de maag
 • Met rozenbottelextract en citrus-bioflavonoïden

  Vitakruid geverifieerd

  Vrij van gluten
  Gistvrij
  Lactosevrij
  Suikervrij
  Vrij van kunstmatige kleurstoffen
  Gelatinevrij
  GMO-vrij
  Vrij van conserveermiddelen
  Vrij van smaakstoffen
  Vrij van zoetstoffen
  Vegetarisch

  Vegan

  Productbeschrijving

  Antioxidant en goed voor het immuunsysteem*

  Vitamine C is dé vitamine voor het immuunsysteem*. Zo draagt de weerstandsvitamine bij aan onze afweer door de functies van onze cellen te ondersteunen. We wijden deze celbescherming voornamelijk aan het antioxidatieve karakter*. Antioxidanten beschermen cellen door zogenoemde vrije radicalen weg te vangen; de voorname stoffen die schade aan ons lichaam en de weerstand aanbrengen.

  Bovendien weten we dat vitamine C de eigenschap heeft andere antioxidanten, zoals vitamine E, alfa-liponzuur en co-enzym Q10  te regenereren*. Hierdoor kunnen antioxidanten die hun waarde voor ons lichaam reeds gehad hebben, opnieuw vrije radicalen wegvangen en onze afweer ondersteunen.

  De ontzuurde vorm van vitamine C

  Ascorbinezuur is verreweg de bekendste vorm van vitamine C. Het is dan ook de variant die van nature in onze voeding voorkomt. Sinaasappels, broccoli en appels; de vitamine C in deze levensmiddelen scharen we allemaal onder de noemer ascorbinezuur.

  Calciumascorbaat gebonden aan threonzuur

  Desondanks is dit een vorm die we classificeren als zuur, waardoor suppletie in hoge doseringen kan resulteren in maag- en darmongemakken. Bij een hoge vitamine C behoefte is Ester C 1000 een betere optie. Ester C is calciumascorbaat gebonden aan threonzuur; ontzuurt en dus uiterst vriendelijk voor maag en darmen!

  Ester-C® is een gepatenteerde vorm

  Gepatenteerd betekent dat andere ontwikkelaars niet zo maar een calciumascorbaat gebonden aan threonzuur mogen ontwikkelen. De binding aan threonzuur heeft binnen deze verbinding meerwaarde, omdat het een zogenoemd vitamine C metaboliet is. Ons lichaam zet vitamine C van nature om in metabolieten, maar bij dit proces gaat een groot deel van de weerstandsvitamine verloren. Door het calciumascorbaat te binden aan een mataboliet neemt ons gestel de vitamine C dus direct op, zonder verspillingsprocessen te hoeven doorlopen. Threonzuur heeft tevens de eigenschap vitamine C uit lichaamsvoorraden te mobiliseren, wat Ester-C dus een tweeledig voordeel geeft ten opzichte van andere ascorbaten!

  Citrus-bioflavonoïden voor betere opname vitamine C

  Bioflavonoïden zijn plantaardige nutriënten die ook wel onder de naam vitamine P bekend staan. Citrus-bioflavonoïden vinden we onder andere in het zachte witte deel onder de schil van de citrusvrucht. Tijdens het koken verdwijnt vitamine P jammer genoeg voor 70 tot maar liefst 90 procent uit onze voeding. Een aanvulling via suppletie is dus ook verre van overbodige luxe.

  Uit onderzoek blijkt bovendien dat vitamine P zorgt voor een 35 procent betere opname van vitamine C. Ook zorgen citrus-bioflavonoïden voor een langzamere opname van ascorbinezuur en een verminderde uitscheiding via de urine. Een betere opname en hogere biologische beschikbaarheid waren de pijlers vitamine P aan ons Ester-C supplement toe te voegen!

  Rozenbottelextract verbetert ook de weerstand**

  Rozenbottel is de vrucht van onze alom bekende liefdesbloem: de roos. De antioxidant bevat op zichzelf al vitamine C, voor dit extract komt dit neer op maar liefst 45 procent. Maar dat is niet de reden dat we een rozenbottel extract hebben toegevoegd. De liefdesvrucht verbetert namelijk -net als vitamine C- onze weerstand**. De verbeterde afweer van het lichaam vinden we onder andere in ondersteuning van de spijsvertering, nier- en galblaasfunctie, die we op conto van rozenbottel schrijven**. De plant waar de roos vandaan komt is dus veel meer dan alleen een liefdessymbool!

  * Goedgekeurde gezondheidsclaims:
  • Vitamine C heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en bevordert de weerstand tijdens en na fysieke inspanning
  • Vitamine C is een antioxidant die een bijdrage levert aan het wegvangen van vrije radicalen en daarmee gezonde cellen en weefsels helpt beschermen
  • Vitamine C werkt als antioxidant voor vitamine E en brengt deze weer in actieve vorm
  • Vitamine C draagt bij aan de leerprestatie, de gemoedstoestand en het geheugen
  • Vitamine C is van belang voor de vorming van collageen, voor de samenstelling van sterke botten, het behoud van sterke tanden en tandvlees en voor een gunstige werking van de bloedvaten
  • Vitamine C is belangrijk voor het energiemetabolisme en ondersteunt de vermindering van vermoeidheid en moeheid
  • Vitamine C is belangrijk voor de huid en helpt beschermen tegen invloeden van vervuiling en zonlicht
  • Vitamine C heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel
  ** Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating
  • Rozenbottel is een anti-oxidant en helpt gezonde cellen en weefsels behouden
  • Rozenbottel ondersteunt het afweersysteem
  • Rozenbottel ondersteunt het behoud van een normale spijsvertering, een goede blaasfunctie en is goed voor de nierfunctie en urinewegen
  • Rozenbottel ondersteunt de botten en is voor het behoud van sterke botten en gezond kraakbeen

  Orthomoleculaire kennisbron

  Vitakruid mag wettelijk gezien geen (complete) informatie verstrekken wat betreft toepassingen van dit supplement. Voor meer informatie kan je altijd een orthomoleculaire kennisbron raadplegen.

  Voordelen

  • Ester-C® is uiterst goed opneembaar
  • Mild voor de maag
  • Met rozenbottelextract en citrus-bioflavonoïden
  • Antioxidant en goed voor het immuunsysteem*
  • Calciumascorbaat gebonden aan threonzuur
  • Ascorbaat wordt goed opgenomen
  • Citrus-bioflavonoïden voor betere opname vitamine C
  • Rozenbottelextract verbetert ook de weerstand*
  • Vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen*

  Ingrediënten & dosering

  Neem 1 tot 2 tabletten per dag, tenzij anders geadviseerd. De aanbevolen dosering niet overschrijden.

  Ingrediënten: Ester-C® (Vitamine C), microcrystalline cellulose (vulstof), citrusbioflavonoïden (60% bioflavonoïden), dicalcium fosfaat (vulstof), Rozenbottel extract, stearinezuur (anti-klontermiddel), palmolie (glansmiddel), maltodextrine (draagstof), lecithine (zonnebloem), guar gum (plantaardig conserveermiddel).

  Bevat geen: GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen.

  Samenstelling per dosering (1 tablet) RI*
  Ester-C® 1000 mg (calciumascorbaat) 1000 mg **
  waarvan
  Vitamine C 790 mg 988%
  Bioflavonoïden (citrus) 100 mg **
  Rozenbottel extract (4:1) 50 mg **
  * Referentie-Inname ** Geen RI vastgesteld
  Formaat

  Veiligheid

  Buiten bereik en zicht van jonge kinderen houden. Droog en op kamertemperatuur bewaren (15 – 25 °C).

  Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Andere producten….

Tevredenheid gegarandeerd
Gratis verzending vanaf € 110,00
Teruggavebeleid
Deskundige service
Natuurlijke ingrediënten

Titel