Product: Vitakruid Magnesium 150 Bisglycinaat

Vitakruid Magnesium 150 Bisglycinaat

14,8628,24

60 tabletten 91350
120 tabletten 91367

Vandaag bekeken: 1

Magnesium 150 Bisglycinaat

Voor een goede geestelijke balans

 • Beste magnesiumvorm voor een goede geestelijke balans*
 • L-taurine toegevoegd voor betere opname magnesium
 • Magnesiumvorm met hoge opneembaarheid

  Vitakruid geverifieerd

  Vrij van gluten
  Gistvrij
  Lactosevrij
  Suikervrij
  Vrij van kunstmatige kleurstoffen
  Gelatinevrij
  GMO-vrij
  Vrij van conserveermiddelen
  Vrij van smaakstoffen
  Vrij van zoetstoffen
  Vegetarisch
  Vegan

  Productbeschrijving

  Magnesium betrokken bij 300 processen in ons lichaam

  Als we magnesium bekijken, heeft het talloze gezondheidsvoordelen. Om te beginnen heeft het mineraal een functie bij de botaanmaak en het behoud van sterke botten en tanden.* Ook adviseren we magnesium voor de gemoedstoestand en leerprestatie, het celdelingsproces, geheugen en concentratievermogen.*

  De voordelen gaan nog verder. Zo helpt magnesium de normale eiwitsynthese, een goede elektrolytenbalans en het behoud van een normaal energielevend metabolisme.* Ook zorgt het mineraal voor een vermindering van de vermoeidheid en futloosheid en is het goed voor de spieren en het zenuwstelsel.*

  Beste magnesiumvorm voor goede geestelijke balans*

  We adviseren Magnesium 150 Bisglycinaat bij behoefte aan geestelijke balans, met name in relatie tot nachtrust.* De binding aan glycine maakt dat magnesiumbisglycinaat goed de bloed-hersenbarrière passeert. Dit maakt deze vorm van magnesium een uitstekende keuze voor alle toepassingen binnen de hersenfunctie!*

  Beste magnesiumvorm voor goede geestelijke balans

  Magnesium vorm met hoge opneembaarheid

  Magnesiummalaat, -tauraat, -bisglycinaat en -citraat zijn organisch gebonden vormen van magnesium. Anorganisch magnesiumvormen zoals magnesiumchloride, magnesiumoxide en magnesiumsulfaat zijn minder biologisch beschikbaar, en worden daardoor minder goed opgenomen. Onze dagelijkse voeding bevat over het algemeen anorganisch gebonden magnesium. Dit zijn namelijk de vormen die in de bodem voorkomen en je lichaam opneemt door de planten die je dagelijks eet. Voorbeelden hiervan zijn magnesiumoxide en magnesiumcarbonaat. Je lichaam neemt dus maar een klein deel op van de magnesium die je uit reguliere voeding binnenkrijgt.

  Best opneembare aminozuurgecheleerde vorm

  De beste vormen die bekend staat als magnesiumchelaten zijn magnesiumtauraat, magnesiummalaat en magnesiumbisglycinaat. De structuur van een aminozuurchelaat is dermate sterk dat onze maag de vorm niet kan splitsen. Dat komt door de aminozuren in de chelaatvorm, die als het ware werken als beschermende laag voor het magnesium. Het magnesiumbisglycinaat bereikt dus als volledig element onze darmen, waar ons lichaam het mineraal in alle compleetheid kan opnemen. Verder zorgt het aminozuurgecheleerde karakter voor minder maag- en darmklachten, in verhouding tot ongecheleerde magnesiumvormen.

  Magnesium gebonden aan glycine

  Magnesiumbisglycinaat is een verbinding tussen magnesium en twee (bis) moleculen van het aminozuur glycine. De zoet smakende stof is niet-essentieel, wat betekent dat ons lichaam het aminozuur zelf aanmaakt in de lever. Desalniettemin worden opzichzelfstaande glycine supplementen veelvuldig ingezet. Een operatie, dieet, snelle groei of zware sportbeoefening zijn factoren die glycine suppletie een waardevolle aanvulling op het voedingspatroon kunnen maken.

  Overigens krijg je een aanzienlijke hoeveelheid glycine binnen wanneer je Magnesium 150 Bisglycinaat gebruikt. Een magnesiumbisglycinaat verbinding die resulteert in 150 mg magnesium bevat namelijk maar liefst 600 mg glycine!

  L-taurine zorgt voor synergetische werking

  Bovendien hebben we l-taurine aan Magnesium 150 Bisglycinaat toegevoegd. Deze aminozuurachtige stof vinden we in aanzienlijke hoeveelheden in vlees, vis en schaaldieren. Voor deze formule was synergie de drijfveer om l-taurine toe te voegen. De intercellulaire stof zorgt immers voor een betere opname van magnesiumbisglycinaat, dat tevens op intercellulair niveau actief is.

  * Goedgekeurde gezondheidsclaims:
  • Magnesium speelt een rol bij botaanmaak en het behoud van sterke botten.
  • Magnesium is goed voor de hersenfunctie, gemoedstoestand, het celdelingsproces, het geheugen, de leerprestatie en het concentratievermogen.
  • Magnesium helpt de normale eiwitsynthese, een goede elektrolytenbalans en een normaal energieleverend metabolisme te behouden.
  • Magnesium is van belang voor sterke tanden.
  • Magnesium is goed voor de spieren en het zenuwstelsel
  • Magnesium heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en futloosheid.

  Orthomoleculaire kennisbron

  Vitakruid mag wettelijk gezien geen (complete) informatie verstrekken wat betreft toepassingen van dit supplement. Voor meer informatie kan je altijd een orthomoleculaire kennisbron raadplegen.

  Voordelen

  • Beste magnesiumvorm voor een goede geestelijke balans*
  • L-taurine toegevoegd voor betere opname magnesium
  • Magnesiumvorm met hoge opneembaarheid
  • Magnesium gebonden aan het aminozuur glycine
  • Gecheleerde vorm en daardoor stabiel in maag- en darmstelsel
  • Goed voor de gemoedstoestand, het geheugen en het concentratievermogen*

  Ingrediënten & dosering

  Neem 1 tot 3 tabletten per dag, tenzij anders geadviseerd. De aanbevolen dosering niet overschrijden.

  Ingrediënten: Magnesiumbisglycinaat, microkristallijne cellulose (anti-klontermiddel), L-Taurine, stearinezuur (anti-klontermiddel), HPC, silicium dioxide (anti-klontermiddel), HPMC (glansmiddel), glycerol (bevochtigingsmiddel).

  Bevat geen: GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen.

  Samenstelling per dosering (1 tablet) RI*
  Magnesium (bisglycinaat) 150 mg 40%
  L-Taurine 200 mg **
  * Referentie-Inname ** Geen RI vastgesteld
  Formaat

  Veiligheid

  Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Andere producten….

Tevredenheid gegarandeerd
Gratis verzending vanaf € 110,00
Teruggavebeleid
Deskundige service
Natuurlijke ingrediënten

Titel

Ga naar de bovenkant