Bonusan Neuronyl

26,3346,89

60 capsules 0958
120 capsules 0972

Vandaag bekeken: 3

Neuronyl

Draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel¹

Ons zenuwstelsel bestaat uit miljoenen zenuwcellen. Door het zenuwstelsel staan alle delen van ons lichaam met elkaar in verbinding en kunnen we voelen, proeven en nog veel meer. Neuronyl is een bijzonder aminozuurcomplex dat dankzij de toevoeging van vitamine B12 positieve invloed heeft op de werking van het zenuwstelsel.

 • Eén complete aminozuurformule met belangrijke aminozuren
 • Goed voor het concentratievermogen dankzij vitamine B6
 • Ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel dankzij vitamine B12

  Neuronyl

   

  Draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel¹

  Ons zenuwstelsel bestaat uit miljoenen zenuwcellen. Door het zenuwstelsel staan alle delen van ons lichaam met elkaar in verbinding en kunnen we voelen, proeven en nog veel meer. Neuronyl is een bijzonder aminozuurcomplex dat dankzij de toevoeging van vitamine B12 positieve invloed heeft op de werking van het zenuwstelsel.

  • Eén complete aminozuurformule met belangrijke aminozuren
  • Goed voor het concentratievermogen dankzij vitamine B6
  • Ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel dankzij vitamine B12

  UITGEBREIDE BESCHRIJVING

  Ons zenuwstelsel bestaat uit miljoenen zenuwcellen. Door het zenuwstelsel staan alle delen van ons lichaam met elkaar in verbinding en kunnen we voelen, proeven en nog veel meer. Neuronyl is een bijzonder aminozuurcomplex dat dankzij de toevoeging van vitamine B12 positieve invloed heeft op de werking van het zenuwstelsel.

  • Ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel dankzij vitamine B12
  • Eén complete aminozuurformule met belangrijke aminozuren
  • Goed voor het concentratievermogen dankzij vitamine B6

  De voordelen van Bonusan Neuronyl

  Bonusan Neuronyl is een doordachte formule met een breed scala aan aminozuren die als voorloper dienen voor de aanmaak van neurotransmitters. Dit zijn belangrijke boodschapperstoffen in het zenuwstelsel die zorgen dat de informatie aankomt waar die nodig is.

  Naast aminozuren bevat Bonusan Neuronyl de juiste cofactoren zoals vitamine B6 en B12, die betrokken zijn bij deze omzetting. Bovendien zijn aan dit product CMP (cytidinemonofosfaat) en UMP (uridinemonofosfaat) toegevoegd. Deze speciale stoffen zijn met name bekend omdat ze deel uitmaken van ons RNA. Wij bieden als enige een complex aan met deze bijzondere stoffen in een product.

  De aminozuren-vitamineformule in de Bonusan Neuronyl is secuur samengesteld door het Bonusan R&D team. De vegetarische capsules zijn makkelijk slikbaar. Tenzij anders aanbevolen dagelijks 1 tot 2 maal daags 1 capsule tenminste een half uur voor de maaltijd innemen. Gebruik Neuronyl niet gelijktijdig met eiwithoudende voeding voor optimale opname van de aminozuren. Bij slikproblemen mag de capsule geopend worden.

  Waarom vitamine B6 en B12?

  Ons zenuwstelsel is van belang in het gehele lichaam en bij al haar functies. De zenuwen geven de hele tijd informatie door aan onze hersenen, bijvoorbeeld van onze zintuigen, zodat we kunnen proeven en voelen. Folaat en vitamine B6 en B12 dragen bij aan hersen- en zenuwfuncties betrokken bij het leervermogen en concentratie. Vitamine B6 en B12 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel. Ook ondersteunt vitamine B12 in Neuronyl de opbouw van zenuwcellen.

  Waarom een aminozuren-vitamineformule? 

  Aminozuren zijn onderdelen van?eiwitten. Eiwitten zijn voedingsstoffen uit ons eten. Ons lichaam breekt de eiwitten af tot aminozuren. Een kwart verbranden we als energie of scheiden we uit. De rest van die aminozuren gebruiken we als bouwstenen in ons lichaam, of voor de aanmaak van neurotransmitters. Hieronder vindt u een aantal interessante aminozuren die in Neuronyl voorkomen:

  Tryptofaan: dit is een essentieel aminozuur en een voorloperstof van serotonine en melatonine. Magnesium en vitamine B6 spelen een rol bij deze omzetting.

  Tyrosine: is een voorloper van dopamine, noradrenaline en adrenaline. Ons lichaam kan tyrosine omzetten met behulp van de cofactoren magnesium, koper, zink, folaat, vitaminen B3, B6 en B12. Folaat speelt namelijk een belangrijke rol in de aminozuursynthese.

  Taurine: dit is een organisch zuur dat van de aminozuren cysteïne en methionine wordt gemaakt. Het lichaam kan zelf taurine maken maar soms is de lichaamseigen aanmaak onvoldoende, het is dus een conditioneel essentiële stof. De taurine-aanmaak is afhankelijk van vitamine B6, omdat het een cofactor is voor de aanmaak ervan. Een goede vitamine B6-status is dus belangrijk om de taurinewaarden op peil te houden.

  Glutamine: dit is een conditioneel essentieel aminozuur dat onder andere wordt gebruikt voor de aanmaak van de neurotransmitter glutamaat. Glutamine is het meest voorkomende aminozuur in hersenvloeistof. Glutamaat kan (met behulp van de vitaminen B6 en B12 en mangaan) worden omgezet in GABA. De aanwezigheid van cofactoren B6 en B12 dragen bij aan de balans tussen glutamaat en GABA.

  Fenylalanine: is een essentieel aminozuur. Het kan via tyrosine worden omgezet in L-dopa waarna het uiteindelijk de neurotransmitters dopamine, noradrenaline en adrenaline vormt. Neuronyl bevat niet alleen de linksdraaiende vorm van fenylalanine (L-fenylalanine) maar ook het stereo-isomeer, de rechtsdraaiende vorm D-fenylalanine.

  Los van de vitaminen in Neuronyl werken verschillende stoffen op unieke wijze samen, zoals druivenpitextract (Vitis vinifera) en CMP en UMP (cytidinemonofosfaat en uridinemonofosfaat).

  Hoge kwaliteit dankzij natuurlijke aminozuren

  Bonusan legt de lat hoog. We onderscheiden ons op kwaliteit en doordachtheid van de producten en streven voortdurend naar de productie van hoogwaardige supplementen. Bonusan Neuronyl bevat uitsluitend de natuurlijke vorm van de aminozuren. Aan Neuronyl is vitamine B6 toegevoegd als pyridoxaal-5-fosfaat, vitamine B12 als methylcobalamine en adenosylcobalamine en actief folaat als 5-methyltetrahydrofolaat glucosaminezout (Quatrefolic®). Deze bijzondere vormen van de vitaminen zorgen voor een betere opname van vitaminen in het lichaam.

  Neuronyl samengevat
  Bonusan Neuronyl is geschikt voor vegetariërs. Gebruik van dit supplement is niet geschikt bevonden voor kinderen onder de 1 jaar vanwege de hierin aanwezig vitamine B6. Vanaf 1 jaar kan het gewoon gebruikt worden.

  Er is een aantal gezondheidsclaims goedgekeurd op inhoudsstoffen in Neuronyl:

  Vitamine B6:
  • Heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel
  • Is gunstig voor de eiwitstofwisseling
  • Draagt bij aan de geestelijke veerkracht
  • Is goed voor het concentratievermogen

  Actief Folaat:
  • Draagt bij tot de normale aminozuursynthese
  • Draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels
  • Draagt bij tot een normale psychologische functie
  • Is gunstig voor een goede geestelijke balans

  Vitamine B12:
  • Ondersteunt de opbouw van zenuwcellen
  • Draagt bij tot de normale werking van zenuwen
  Meer informatie over dit product

  Vanwege de wetgeving rondom supplementen mogen wij helaas geen (volledige) informatie verstrekken over dit product. Voor meer informatie verwijzen we u naar een kennisinstituut voor orthomoleculaire therapie.

  Voor een goed advies van supplementen op uw persoonlijke situatie en eventueel medicijngebruik, adviseren we u een therapeut te raadplegen.

  Specificaties

  Bevat geen:
  GGO, gist, gluten, lactose, maïs, soja, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen., toegevoegde sacharose

  Allergenen:
  nvt

  Type:
  capsule

  Vorm:
  vegetarische

  Actieve ingrediënten

  Samenstelling per capsule:

  Taurine    300 mg
  L-Glutamine    200 mg
  L-Tryptofaan    50 mg
  DL-Fenylalanine (DLPA)    50 mg
  L-Tyrosine    50 mg
  Vitis vinifera semen (druivenpit) extract, gestandaardiseerd op minimaal 95% OPC    10 mg
  CMP (cytidine-5′-monofosfaat)    5 mg
  UMP (uridine-5′-monofosfaat)    3 mg
  Actief vitamine B6 (als pyridoxaal-5-fosfaat)    0.4 mg    RI 28%
  Actief folaat (als glucosaminezout van 5-methyl-tetrahydrofolaat, Quatrefolic®)    50 mcg    RI 25%
  Actief vitamine B12 (als adenosylcobalamine/dibencozide)    10 mcg    RI 400%
  Actief vitamine B12 (als methylcobalamine)    10 mcg    RI 400%

  Ingrediënten (aflopend)

  Taurine, glutamine, capsulewand (HPMC (cellulose)), tyrosine, fenylalanine, tryptofaan, druivenpit (Vitis vinifera), rijstextract, CMP (cytidine-5′-monofosfaat), UMP (uridine-5′-monofosfaat), pyridoxaal-5-fosfaat, 5-methyltetrahydrofolaat (glucosaminezout), methylcobalamine, adenosylcobalamine/dibencozide.

  GEBRUIKSWIJZE & WERKING

  Gebruik

  Gebruik
  Tenzij anders aanbevolen dagelijks 1 tot 2 maal 1 capsule tenminste een half uur voor de maaltijd innemen.
  Aanbevolen dosering niet overschrijden.
  De capsules niet innemen met eiwithoudende levensmiddelen.
  Bij slikproblemen mag de capsule geopend worden.

  Waarschuwingen
  Niet geschikt voor kinderen tot 1 jaar.

  Bewaaradvies
  Droog en bij kamertemperatuur bewaren.

  Disclaimer

  Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde leefstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Andere producten….

Tevredenheid gegarandeerd
Gratis verzending vanaf € 110,00
Teruggavebeleid
Deskundige service
Natuurlijke ingrediënten