Gratis bezorgen vanaf € 110,00
logo

Bonusan Co-enzym Q10 50 mg

Categorieën: |

24,6445,21

60 Softgels 0907
120 Softgels 0908

Vandaag bekeken: 2

Co-enzym Q10 50 mg

Q10 is een belangrijk lichaamseigen co-enzym. Het is aanwezig in onze weefsels en organen, zoals het hart, de hersenen, de spieren en de lever. Bonusan Co-enzym Q10 levert een aanvulling op de lichaamseigen aanmaak van dit co-enzym. Elke capsule bevat een hoge dosering Q10 in de vorm van het goed opneembare ubiquinon.

 • In olijfolie voor een goede biologische beschikbaarheid
 • Zuiver en natuurlijk co-enzym Q10 uit fermentatie
 • Met ubiquinon van Kaneka Q10™

  UITGEBREIDE BESCHRIJVING

  Waarom ubiquinon?
  Ubiquinon (co-enzym Q10) is een lichaamseigen stof die lichaamscellen kunnen aanmaken in de mitochondriën. De naam ubiquinon refereert dan ook naar ubiquitair, ofwel iets wat overal voorkomt. Dit co-enzym is in ruime hoeveelheden aanwezig in belangrijke weefsels en organen, zoals de hartspier en de lever.

  Het co-enzym Q10 komt in twee vormen in het lichaam voor: in de geoxideerde vorm ubiquinon en in de gereduceerde (actieve) vorm ubiquinol. Ubiquinon is de ‘normale’ vorm, de eerst ontdekte en daardoor ruimer onderzochte variant van Q10. Ubiquinol is de biologisch meest actieve vorm van Q10. Het lichaam maakt beide vormen aan en zet ubiquinon om in ubiquinol en vice versa. Dit omzettingsproces kan, met het stijgen van de leeftijd of door andere oorzaken, moeizamer verlopen. Wanneer dat het geval is kan het verstandig zijn om de actieve vorm van Q10, ubiquinol aan te bieden aan het lichaam. In alle andere gevallen en wanneer er geen omzettingsproblemen bekend zijn volstaat suppletie met co-enzym Q10 als ubiquinon.

  We maken dus ubiquinon in ons lichaam aan, toch is het een conditioneel essentiële voedingsstof. Dit betekent dat er diverse omstandigheden zijn waarin de lichaamseigen aanmaak tekortschiet en we extra ubiquinon uit voeding moeten halen. Voedingsmiddelen met de hoogste concentraties zijn onder andere groene groenten zoals broccoli en spinazie, noten en vlees. Wanneer het niet lukt om voldoende ubiquinon uit onze voeding te halen kan een supplement met het co-enzym Q10 uitkomst bieden.

  De voordelen van Bonusan Q10
  Bonusan Co-enzym Q10 50 mg bevat het uitgebreid wetenschappelijk onderzochte ubiquinon. Ubiquinon is de eerst ontdekte van de twee Q10 vormen (ubiquinon en ubiquinol). Deze geoxideerde variant van het co-enzym Q10 is ruim onderzocht.

  De door Bonusan ontwikkelde softgels zijn makkelijk slikbaar en vrij van geur en smaak. Aan de softgels, met als hoofdbestanddeel ubiquinon, is extra vierge olijfolie en lecithine toegevoegd. Lecithine is een fosfolipide die samen met olijfolie en bijenwas de stabiliteit waarborgt. Voor de buitenlaag van de softgel wordt gebruik gemaakt van rundergelatine.

  De softgel bevat 50 mg Q10. Voor wat betreft de dosis adviseren we een onderhoudsdosering 1 á 2 softgels per dag. In het geval van een tijdelijk, therapeutisch traject of behandelplan is het product ook in grotere doseringen veilig en makkelijk te nemen. Speciaal voor langdurige toepassing is dit product ook verkrijgbaar in grootverpakking.

  Hoge kwaliteit dankzij zuivere Q10 van Kaneka Q10™
  Bonusan formuleert en produceert haar supplementen zelf volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. De kwaliteitscontroles in onze moderne fabriek garanderen een optimale veiligheid en werkzaamheid van onze producten.

  Bonusan Co-enzym Q10 50 mg bevat zuiver natuurlijke Q10 van Kaneka. De ubiquinon wordt verkregen uit fermentatie. Bij fermentatie wordt gist ingezet om ubiquinon te produceren. Zo blijven we dicht bij de natuur. Elke capsule bevat een hoge dosis van 50 mg ubiquinon.

  Onze Q10 zit in een softgel met een basis van extra vierge olijfolie, bijenwas en lecithine. Het is belangrijk voor de opneembaarheid dat Q10 is opgelost in een oliebasis met fosfolipiden.

  Geschikt voor aanvulling van lichaamseigen co-enzym Q10 (ubiquinon)
  Bonusan Co-enzym Q10 50 mg is geschikt voor mensen die een normale omzetting hebben van ubiquinon naar ubiquinol in de lever. Ouderen en andere personen die moeilijkheden hebben met die omzetting adviseren wij te suppleren met de actieve vorm ubiquinol.

  Bonusan Co-enzym Q10 50 mg biedt uitkomst wanneer een hoge dosering ubiquinon gewenst is. Dit kan in allerlei gevallen aan de orde zijn, bijvoorbeeld door veel sporten, of door gebruik van medicatie die de lichaamseigen aanmaak van Q10 remt.

   

  Meer informatie over de toepassing van dit product

  Voor een goed advies van supplementen op uw persoonlijke situatie en eventueel medicijngebruik, adviseren we u een therapeut te raadplegen.

   

  Specificaties

  Bevat geen:
  conserveermiddelen, GGO, gist, gluten, lactose, maïs, soja, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen., toegevoegde sacharose

  Type:
  softgel

  Vorm:
  ovaal

  INHOUD & SAMENSTELLING

  Actieve ingrediënten

  Samenstelling per softgelcapsule:

  Co-enzym Q10 (ubiquinon)   50 mg
  Lecithine (zonnebloem)   25 mg
  Bijenwas   30 mg
  Olijfolie (vergine)   395 mg

  Ingrediënten (aflopend)

  Vulstof (vergine olijfolie, bijenwas), capsulewand (rundergelatine, glycerine, water, (kleurstof caramel)), co-enzym Q10 (ubiquinon), lecithine.

  GEBRUIKSWIJZE & WERKING

  Gebruik

  Gebruik
  Dagelijks 1 tot 2 maal 1 capsule tijdens of vlak na de maaltijd innemen. Q10 wordt het best geabsorbeerd met vet voedsel. Om die reden is het aan te raden deze formule tegelijk met een vetbevattende maaltijd in te nemen. In sommige gevallen kan het nodig zijn de dosis tot 300 à 400 mg per dag op te voeren. Het duurt meestal enige tijd voordat het effect van co-enzym Q10 merkbaar is. Daarom wordt aangeraden om een kuur minimaal twee maanden vol te houden.

  Bewaaradvies
  Droog en bij kamertemperatuur bewaren.
  Buiten bereik van kinderen bewaren.

  Disclaimer

  Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.
Tevredenheid gegarandeerd
Gratis verzending vanaf € 110,00
Teruggavebeleid
Deskundige service
Natuurlijke ingrediënten

Titel

Ga naar de bovenkant