Bonusan Bacteri Spore (vervangt Probio Spore)

21,38

28 vegetarische capsules 0582

Vandaag bekeken: 4

Bacteri Spore (vervangt Probio Spore)

De Bacteri Spore capsules kunnen worden ingezet in allerlei situaties. Bijvoorbeeld onderweg of op reis, als we niet precies weten hoe we reageren op ander eten. Dankzij hun sporenvormende capaciteit zijn de bacteriën extra lang houdbaar en na inname goed bestand tegen maagzuur en gal. Dit zorgt ervoor dat ze onbeschadigd in de darm aankomen.

 • 8 miljard maagzuur- en galresistente bacteriesporen van de stam Bacillus coagulans
 • Stabiele en lang houdbare bacteriestam
 • Handige blisterverpakking, te bewaren bij kamertemperatuur

  UITGEBREIDE BESCHRIJVING

  Waarom sporenvormende bacteriën?
  Het onderscheidende van de Bacillus coagulans-stam is dat de bacteriën sporen kunnen vormen. Maar waarom bacteriesporen gebruiken? Bacteriesporen zijn bestand tegen ongunstige omgevingsinvloeden zoals maagzuur en gal. Door dit bijzondere beschermingsmechanisme is de levensvatbaarheid hoog en ontkiemen de sporen op de plaats van bestemming zodra de omstandigheden gunstiger zijn, zoals in de darm. De bacterie is door de vorming van sporen ook beter beschermd tegen droogte en warmte, dit komt de houdbaarheid ten goede.

  De sporenvormende bacterie Bacillus coagulans werd eerst ook wel bij de Lactobacillus-groep (Lactobacillus sporogenes) ingedeeld. Tegenwoordig weten we dat deze bacteriestam bij de Bacillus-soorten hoort. Het is een melkzuurvormende bacterie en wordt daarom ook wel een ‘sporenvormende melkzuurbacterie’ genoemd.

  Waarom zijn bacteriën nuttig? Bacteriën hebben niet altijd een goede naam omdat ze voor veel vervelende ziektes kunnen zorgen. Deze ziekmakende bacteriën worden ook wel pathogene bacteriën genoemd. Maar lang niet alle bacteriën zijn pathogeen of ziekmakend, er zijn ook bacteriën die wel gewenst en nuttig zijn. Op de barrièrelocaties van ons lichaam komen allerlei verschillende bacteriën voor. Het gaat erom een goede balans te houden tussen de verschillende bacteriestammen.

  De voordelen van Bonusan Bacteri Spore
  Bacteri Spore capsules bevatten elk 8 miljard melkzuurproducerende, sporenvormende bacteriën van de stam Bacillus coagulans. Daardoor kunnen ze zelfs in een extreem milieu als het maagzuur overleven en intact de darm bereiken. Naast de zeer sterke bacteriestam, bevat de Bacteri Spore 200 mg van de fermenteerbare voedingsvezel arabinogalactaan. Deze voedingsvezel is afkomstig van de lariks.

  De Bacteri Spore capsules bevatten geen smaak- en zoetstoffen. De capsules zijn verpakt in een makkelijk mee te nemen blisterverpakking en zijn bedoeld voor dagelijks gebruik. De capsules kunnen bij kamertemperatuur worden bewaard zonder dat dit een nadelig effect heeft op de kwaliteit en levensvatbaarheid van de bacteriën. Dat maakt Bacteri Spore onder andere een waardevol product voor op reis of onderweg.

  Bonusan Bacteri Spore kan ook als mondspoeling gebruikt worden. Hiervoor opent u de capsule en lost u de inhoud op in water, waarna de mondspoeling gereed is. Hoe langer het contact van de bacterie-oplossing met de mond, hoe beter.

  Hoge kwaliteit dankzij zeer sterke bacteriestam
  Er zijn allerlei manieren om bacteriën op de plaats van bestemming te krijgen. De Bacteri Spore capsules bevatten 8 miljard bacteriën van de stam Bacillus coagulans. Deze bacterie is een sporenvormer. Wat is een sporenvormende bacterie? Dit is een speciaal soort bacteriestam die zich als het ware inpakt en op die manier in staat is om in extreme en ongunstige omstandigheden te overleven. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is een spore geen zaadje of nageslacht van een organisme. Een spore bestaat uit een laag van onder andere keratine (dat ook voorkomt in haren en nagels) die beschermt tegen de buitenwereld. In de kern van de spore bevinden zich organellen en celonderdelen die inactief zijn. Zodra de sporenvormer echter in de darm arriveert, is de omgeving voor dit micro-organisme zo gunstig dat de bacterie ontkiemt en weer actief wordt.

  Geschikt voor aanvullen van melkzuurproducerende bacteriën
  Bonusan Bacteri Spore is dankzij de sporenvormende bacteriestam een waardevol darmbacterie-supplement dat op overal en voor diverse toepassingen ingezet kan worden. Dankzij de beschermende functie van de sporen worden de bacteriën pas in de darm geactiveerd.

  Wanneer de inhoud van de capsules aan water toegevoegd wordt, ontstaat er een effectieve mondspoeling. Let er bij de inname van een Bacteri-supplement op dat het niet gelijktijdig, maar (ten minste 2 uur) na het gebruik van een medicijn dat juist bedoeld is bacteriën te doden, zoals antibiotica, wordt ingenomen.

  Bonusan Bacteri Spore is geschikt voor:
  – Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar met een ontwikkeld microbioom
  – Mensen met een vegetarische of veganistische levensstijl
  – Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven

  Voor kinderen jonger dan 12 hebben we Bonusan Bacteri 5 Infantis sachets en Bacteri 2 Infantis druppels ontwikkeld.

  Meer informatie over de toepassing van dit product

  Voor een goed advies van supplementen op uw persoonlijke situatie en eventueel medicijngebruik, adviseren we u een therapeut te raadplegen.

  Specificaties

  Bevat geen:

  gluten, lactose, soja, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.

  Type:

  capsule

  Vorm:

  vegetarische

  INHOUD & SAMENSTELLING

  Actieve ingrediënten

  Samenstelling per capsule:

  Bacillus coagulans BC513   8 x 10⁹ KVE
  Arabinogalactaan
  200 mg

  Ingrediënten (aflopend)

  Arabinogalactaan, gedroogd maiszetmeel, capsulewand (cellulose (HPMC)), bacteriesporen van Bacillus coagulans, vulstof (dicalciumfosfaat), antiklontermiddel (magnesiumstearaat).

  GEBRUIKSWIJZE & WERKING

  Gebruik

  Gebruik
  Tenzij anders aanbevolen eenmaal daags een capsule innemen.
  Aanbevolen dosering niet overschrijden.

  Waarschuwingen
  Het kan voorkomen dat bij aanvang met een supplement met bacteriestammen of vezels gasvorming of krampen optreden. Hoewel dit misschien ongemakkelijk kan zijn is het volkomen normaal en betekent dit dat de bacteriën de darm levend hebben bereikt. Na een paar dagen tot een week past het lichaam zich aan en nemen deze verschijnselen af of verdwijnen.
  Het kan helpen de eerste week met een halve dosis te beginnen.

  Bewaaradvies
  Droog en bij kamertemperatuur bewaren.
  Buiten bereik van kinderen bewaren.

  Disclaimer

  Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.
Tevredenheid gegarandeerd
Gratis verzending vanaf € 110,00
Teruggavebeleid
Deskundige service
Natuurlijke ingrediënten