Gratis bezorgen vanaf € 110,00
logo

Bonusan Allium sativum (gefermenteerd) extract capsules

Categorieën: |

26,69

60 Capsules (1724)

Vandaag bekeken: 2

Allium sativum (gefermenteerd) extract capsules

Knoflook heeft een unieke samenstelling die ons lichaam allerlei voordelen oplevert. Knoflook heeft een antioxidatieve werking en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem*.

 • Zwarte gefermenteerde knoflook heeft een hoge biologische beschikbaarheid
 • Geur- en smaakloze capsules
 • Allium sativum draagt bij aan een normale microbiële balans in de darmen en ondersteunt het immuunsysteem*

  UITGEBREIDE BESCHRIJVING

  Waarom gefermenteerde knoflook?
  Knoflook wordt al eeuwenlang gebruikt. Het zijn met name de specifieke geur en krachtige smaak waarmee knoflook een duidelijke stempel drukt op gerechten. Helaas gaan er bij de bereiding veel van de initiële voedingswaarde en positieve werking van de stoffen uit knoflook verloren. Het vergt nogal wat kennis en timing om te zorgen dat deze werking behouden blijft.

  Knoflook heeft een breed werkingsgebied. Het is rijk aan zwavelhoudende verbindingen, waarvan alliine de belangrijkste is. Alliine is een stabiele verbinding en wordt door het enzym alliinase op het moment van kneuzen of hakken van de knoflook omgezet in allicine. Allicine, een zeer instabiele stof, wordt snel omgezet in meer dan honderd werkzame metabolieten. Een methode om die instabiliteit te beheersen en toch de gunstige metabolieten van allicine te verkrijgen, is om witte knoflook tot 20 maanden te laten fermenteren. Gedurende deze periode kleurt de knoflook donker, vandaar de benaming zwarte knoflook. Door het fermentatieproces ontstaan hogere concentraties van de gunstige zwavelhoudende metabolieten van allicine, waaronder S-allylcysteïne (SAC) en S-allyl mercaptocysteïne (SMAC). Vooral naar de geïsoleerde variant van SAC zijn veel studies gedaan om de werkzaamheid te testen.

  Er zijn een aantal gezondheidsclaims bekend van knoflook:*

  • Knoflook ondersteunt de afweer van het lichaam
   •             Knoflook helpt beschermen tegen invloeden van vervuiling en zonlicht
   •             Knoflook ondersteunt de normale functie van het ademhalingssysteem
   •             Knoflook is belangrijk voor bloedvaten

  De voordelen van Bonusan Allium sativum extract
  Bonusan Allium sativum extract bevat gefermenteerde knoflook. Bonusan Allium sativum extract is een hooggedoseerd knoflooksupplement met 200 mg knoflookextract per capsule. Dankzij standaardisatie levert één capsule gegarandeerd 500 mcg SAC (minimaal 0,25%).

  Het extract is rijk aan unieke zwavelhoudende componenten, maar heeft niet de scherpe geur en smaak van verse knoflook. Bovendien worden de capsules goed verdragen en verteerd door ons spijsverteringssysteem.

  Zowel de witte als de zwarte variant van knoflook laten gunstige en vergelijkbare gezondheidseffecten zien. Toch wint de zwarte knoflook aan populariteit door een paar feitelijke voordelen. Witte knoflook kan soms maag- of darmklachten veroorzaken. Dit is niet tot nauwelijks aan de orde bij gefermenteerde knoflook. Ook verdwijnen de voor veel mensen ongewenste scherpe smaak en sterke geur vrijwel helemaal tijdens het langdurige rijpingsproces. Hierdoor zijn de Bonusan Allium sativum extract capsules geur- en smaakloos. Dankzij de fermentatieperiode komt er meer SAC (de gezondheidsbevorderende stof in knoflook) vrij dan wanneer we witte knoflook toevoegen aan ons eten. Bovendien zijn er tot op heden geen nadelige gevolgen van hogere doseringen en geen interacties met andere medicatie waargenomen.

  De adviesdosering van Bonusan Allium sativum extract is één capsule per dag.

  Hoge kwaliteit dankzij actieve bestanddelen
  Bonusan Allium sativum extract bevat actieve en goed opneembare bestanddelen. Dat betekent dat onder ander de gunstige metabolieten waaronder SAC en SMAC een grote biobeschikbaarheid hebben.

  De kwaliteit van witte knoflook is van veel factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan weersomstandigheden, bodemgesteldheid, land van herkomst, manier van opslag en verpakkingswijze. Het is dus maar de vraag of alle goede eigenschappen optimaal aanwezig zijn in het eindproduct. Bovendien kunnen sommige mensen knoflook slecht verdragen, gaan er slecht van slapen of ruiken de dag na consumptie nog naar de maaltijd van gisteren. Het kan dan fijn zijn om een supplement te gebruiken met de positieve eigenschappen van knoflook in de meest effectieve vorm, maar zonder de hinderlijke effecten.

  De gecontroleerde fermentatie vindt plaats bij hoge temperatuur en hoge luchtvochtigheid. Allicine wordt omgezet in het beter biologisch beschikbare en bioactieve SAC. Bonusan Allium sativum is gestandaardiseerd en bevat een gegarandeerde hoeveelheid SAC, onafhankelijk van oogstperiode of andere invloeden die op de groei en bewerking van het product hebben ingewerkt.

  Bonusan formuleert en produceert haar supplementen zelf volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. In onze moderne fabriek verwerken we grondstoffen tot werkzame producten binnen een omgeving van optimale en gecontroleerde veiligheid.

  Geschikt voor ondersteuning van het immuunsysteem*
  Bonusan Allium sativum extract biedt een alternatief voor het gebruik van knoflook. Bonusan Allium sativum extract zorgt mede voor een goede weerstand, draagt bij tot de instandhouding van normale bloedsuikergehalten en is celbeschermend*.

  Bonusan Allium sativum extract is geschikt voor vegetariërs en mensen met een veganistische leefstijl.

  *Gezondheidsclaims zijn in afwachting van Europese toelating.

  Meer informatie over de toepassing van dit product

  Vanwege de wetgeving rondom supplementen mogen wij helaas geen (volledige) informatie verstrekken over de inzetbaarheid van dit product. Voor meer informatie verwijzen we u naar een kennisinstituut voor orthomoleculaire therapie.

  Voor een goed advies van supplementen op uw persoonlijke situatie en eventueel medicijngebruik, adviseren we u een therapeut te raadplegen.

  Specificaties

  Bevat geen:
  lactose, soja, dierlijke substanties, GGO, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen., conserveermiddelen, gluten, maïs, toegevoegde sacharose, gelatine, gist

  Type:
  capsule

  INHOUD & SAMENSTELLING

  Actieve ingrediënten

  Samenstelling per capsule:

  Allium sativum (gefermenteerde knoflook) extract (gestandaardiseerd op minimaal 0,25% S-allylcysteïne)  200 mg

  Ingrediënten (aflopend)

  Gefermenteerd knoflookextract (Allium sativum), capsulewand (cellulose (HPMC)), vulstof (microkristallijne cellulose (cellulosegel)), antiklontermiddel (magnesiumstearaat).

  GEBRUIKSWIJZE & WERKING

  Gebruik

  Gebruik
  Tenzij anders aanbevolen 1 maal daags 1-2 capsule(s) tijdens of vlak na de maaltijd innemen.

  Bewaaradvies
  Droog en bij kamertemperatuur bewaren.
  Buiten bereik van kinderen bewaren.

  Disclaimer

  Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde leefstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.
Tevredenheid gegarandeerd
Gratis verzending vanaf € 110,00
Teruggavebeleid
Deskundige service
Natuurlijke ingrediënten

Titel

Ga naar de bovenkant