Bonusan Menopauze Balans

Oorspronkelijke prijs was: €37,99.Huidige prijs is: €31,26.

60 capsules 0329

Vandaag bekeken: 1

Bonusan Menopauze Balans

Tijdens de menopauze verandert de balans tussen progesteron en oestrogeen. Door de verandering in deze hormoonbalans kunnen overgangsverschijnselen optreden zoals opvliegers. Bonusan Menopauze Balans helpt op natuurlijke wijze bij overgangsverschijnselen* zoals opvliegers* dankzij rode klaver en echte salie. Dit kruidenduo helpt op een mildere manier bij overgangsverschijnselen dan soja of zilverkaars. De toevoeging van hop, maca en dong quai maakt deze natuurlijke kruidenformule zeer breed en volledig. Zo draagt maca onder andere bij tot een normale psychologische functie*. Menopauze Balans is bovendien laag in fyto-oestrogenen en bevat geen synthetische hormonen of onnodige toevoegingen. Zo zorg je dat je op natuurlijke wijze beter in balans blijft tijdens de overgang.

 • Rode klaver en echte salie hebben een mildere werking bij overgangsverschijnselen* dan soja of zilverkaars
 • Laag in fyto-oestrogenen en volledig vrij van synthetische hormonen
 • Samengesteld op basis van wetenschappelijke inzichten en traditionele kruidenkennis

*Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating.

Waarom heb ik Menopauze Balans¹ nodig?

Menopauze Balans¹ doet een aantal goede dingen in ons lichaam:

 • energie

  Energie

  Lepidium meyenii (Maca) draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

 • gemoedstoestand

  Gemoedstoestand

  Lepidium meyenii (Maca) draagt bij tot een normale psychologische functie

  overgang

  Overgang

  Trifolium pratense (rode klaver) en Salvia officinalis (echte salie) bij overgangsverschijnselen

  Meer over Bonusan Menopauze Balans¹

  Waarom Bonusan Menopauze Balans¹

  Bonusan Menopauze Balans¹ is een natuurlijk supplement dat speciaal is samengesteld omdat het helpt bij overgangsverschijnselen* dankzij rode klaver en echte salie. Deze twee hoofdingrediënten helpen bij overgangsverschijnselen* zoals opvliegers*. Het voordeel van deze kruiden is het brede werkingsmechanisme, waardoor ze veiliger zijn dan producten met hoge concentraties fyto-oestrogenen.

  Naast het krachtige kruidenduo bevat de formule ook hop, maca en dong quai, waardoor het zowel breed als volledig is. Bovendien draagt maca bij tot een normaal energieleverend metabolisme* en een normale psychologische functie*. De formule is zorgvuldig samengesteld op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en traditionele kruidenkennis.

  Je kiest voor Bonusan Menopauze Balans¹ omdat:

  • Natuurlijke hulpstoffen: Bonusan Menopauze Balans¹ bevat als enige toevoeging ascorbylpalmitaat, een natuurlijke vorm van vitamine C.
  • Gestandaardiseerde kruiden:door standaardisatie bevat het kruid altijd een betrouwbare dosering.
  • Natuurlijke ondersteuning:zuivere kruidenformule zonder synthetische hormonen.
  • Brede formule:vijf verschillende kruiden die elkaar goed aanvullen.
  • In plantaardige capsules: Menopauze Balans¹ zit in makkelijk slikbare, plantaardige capsules. Ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.
  • Zonder vitaminen of mineralen:deze kruidenformule is gericht op overgangsverschijnselen* zoals opvliegers* door rode klaver en echte salie. Goed te combineren met bijvoorbeeld Bonusan Bot Formule.
  • Ontwikkeld door gezondheidsprofessionals: in samenwerking met het kennisinstituut Natura Foundation.
  • Geproduceerd in Nederland: Bonusan Menopauze Balans¹ wordt geproduceerd in onze eigen fabriek in Nederland.
  • Gecertificeerd voor voedselveiligheid: Bonusan is FSSC 22000-gecertificeerd, wat betekent dat het supplement voldoet aan internationale normen voor voedselveiligheid.

  *Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating.

  Wat is de Menopauze

  De menopauze wordt gezien als de natuurlijke overgang van de vrouw van haar vruchtbare fase naar de tijd waarin de menstruatiecyclus stopt en ze niet langer vruchtbaar is. De menopauze zelf is een punt in de tijd, vastgesteld wanneer een vrouw een jaar lang geen menstruatie heeft gehad.

  De overgang (of perimenopauze) is de periode voorafgaand aan de menopauze. Tijdens de overgang veranderen de hormoonspiegels in het lichaam. Dit kan onder andere opvliegers of wisselende stemmingen met zich meebrengen. Een natuurlijke kruidenformule kan daarbij helpen, zoals Bonusan Menopauze Balans¹ dat helpt bij prikkelbare gevoelens* en opvliegers* dankzij echte salie en rode klaver.

  *Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating.

  Welke hormonen veranderen tijdens de menopauze

  Tijdens de overgang veranderen de hormoonspiegels in het lichaam, vooral die van oestrogeen en progesteron. Oestrogeenen progesteron zijn belangrijke vrouwelijke geslachtshormonen die een rol spelen bij verschillende lichaamsfuncties.

  Tijdens de overgang neemt de productie van deze hormonen geleidelijk af. De afname van deze hormonen en de onbalans tussen deze hormonen kan leiden tot verschijnselen als opvliegers of wisselende stemmingen. Bonusan Menopauze Balans¹ helpt bij overgangsverschijnselen* met de kruiden rode klaver en echte salie.

  De formule is effectief maar mild en heeft een brede werking. Dit is een voordeel ten opzichte van andere supplementen, bijvoorbeeld met soja of zilverkaars. Zo werkt soja met name door de oestrogeenreceptor te stimuleren. Door de brede benadering is Bonusan Menopauze Balans¹ een geschikte keuze voor veel vrouwen.

  *Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating.

  Wat zijn natuurlijke manieren om de menopauze te ondersteunen?

  Tijdens de perimenopauze (de overgang) is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Manieren om de overgang op een natuurlijke manier te ondersteunen zijn:

  • Gezonde voeding: Kies voor een gevarieerd voedingspatroon met veel fruit, groenten, gezonde vetten uit vis en zeevruchten, en voldoende eiwitten.
  • Kruidensupplementen: Rode klaver, wordt gebruikt bij opvliegers*, prikkelbare gevoelens* en wisselende stemmingen* tijdens de overgang. Ook echte salie kan helpen bij opvliegers*.
  • Lichaamsbeweging: Regelmatig bewegen is gunstig tijdens de overgang omdat het stress vermindert, de stemming verbetert en de slaap bevordert.
  • Meditatie: veel vrouwen hebben baat bij ontspanningstechnieken tijdens de overgang zoals meditatie, yoga of ademhalingsoefeningen.
  • Natuurlijke supplementen: Naast kruidensupplementen kunnen bepaalde vitaminen en mineralen belangrijk zijn, zoals vitamine D, K, calcium en magnesium die bijdragen tot de instandhouding van normale botten.

  *Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating.

  Zijn er voedingssupplementen die helpen bij de menopauze?

  Bonusan Menopauze Balans¹ is speciaal ontwikkeld voor gebruik tijdens de overgang en de menopauze. Het helpt bij overgangsverschijnselen* dankzij de natuurlijke kruiden rode klaver en echte salie.

  Bonusan Menopauze Balans¹ is ideaal om te combineren met andere supplementen omdat het geen vitaminen of mineralen bevat. Het supplement bevat vijf betrouwbare kruiden die uitgebreid onderzocht zijn. Andere supplementen die vrouwen rond de menopauze vaak gebruiken:

  • Bot Formule: draagt bij tot de instandhouding van normale botten dankzij calcium, magnesium, vitamine D en K.
  • Bonusan Multi Vital Extensis Actief: een uitgebalanceerde multivitamine voor vijftigplussers en ouderen.

  *Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating.

  Hoe gebruik je kruidensupplementen tijdens de overgang?

  Het gebruik van kruiden zoals rode klaver en echte salie kan helpen bij overgangsverschijnselen*. Om de optimale werkzaamheid van deze kruiden te behouden, raden we aan elke acht weken een pauze van twee weken in te lassen.

  Door regelmatig te pauzeren, kan het lichaam gevoeliger blijven voor de actieve stoffen uit rode klaver en echte salie, waardoor de effectiviteit van het supplement wordt geoptimaliseerd. Belangrijker nog, tijdens de pauze kun je eventuele veranderingen in verschijnselen evalueren en indien nodig de dosering aanpassen.

  *Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating.

  Hoe beïnvloedt de menopauze de stemming?

  Oestrogeen en progesteron regelen niet alleen de vruchtbaarheid maar ook onder andere de stemming. De hormonen beïnvloeden namelijk onder meer de serotoninehuishouding en de HPA-as. Het is dan ook niet voor niks dat vrouwen stemmingswisselingen kunnen ervaren tijdens de overgang, zodra de hormoonwaarden gaan dalen.

  Bonusan Menopauze Balans¹ helpt bij prikkelbare gevoelens en wisselende stemmingen tijdens de overgang* dankzij rode klaver. Dit kruid wordt ondersteund door maca dat bijdraagt tot een normale psychologische functie*.

  *Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating.

  Wat zijn opvliegers en hoe kan ik ze verlichten?

  Opvliegers zijn de meest voorkomende overgangsverschijnselen. Ze worden veroorzaakt door het dalende oestrogeen- en progesterongehalte. Opvliegers kunnen op elk moment van de dag of nacht voorkomen en veel ongemak veroorzaken. Natuurlijke ondersteuning bij opvliegers* zijn kruiden zoals rode klaver en echte salie.

  Rode klaver bevat stoffen die lijken op lichaamseigen hormonen, zoals fyto-oestrogenen. Deze stoffen bootsen op een milde manier de effecten van hormonen na. Echte salie bevat geen fyto-oestrogenen maar heeft een bredere werking. Bonusan Menopauze Balans¹ helpt dankzij rode klaver en echte salie bij opvliegers*.

  *Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating.

  Is Menopauze Balans¹ veilig voor gebruik?

  Menopauze Balans¹ bevat geen hoge doseringen fyto-oestrogenen en is daarom veilig en effectief voor de meeste vrouwen wanneer het gebruiksadvies en de aanbevolen dosering worden gevolgd.

  • Betrouwbare werking: Sommige stoffen moeten door het microbioom omgezet worden tot actieve bestanddelen. Dat geldt bijvoorbeeld voor soja-isoflavonen. De werking van deze stoffen verschilt daardoor sterk per persoon. Daarom bevat Bonusan Menopauze Balans¹ geen soja-isoflavonen. Dat zorgt voor een meer betrouwbare werking.
  • Bij opvliegers*: Zodra de hormonen oestrogeen en progesteron uit balans raken, ontstaan er klachten zoals opvliegers. Een product dat alleen op oestrogeen werkt is dus geen goed idee. Daarom bevat Bonusan Menopauze Balans¹ echte salie en rode klaver, kruiden die helpen bij opvliegers*.
  • Brede werking: De veiligheid en effectieve werking van een kruidenformule is mede afhankelijk van de verschillende, synergetisch werkende stoffen in het supplement. Zo werkt rode klaver bij overgangsverschijnselen* zowel door de hormoonreceptoren te activeren als door de genexpressie te beïnvloeden. Maca draagt bij tot een normale psychologische functie *.
  • Milde extracten:Bonusan kiest voor milde kruidenextracten. Zo is het hopextract gestandaardiseerd op flavonoïden in plaats van 8-prenylnaringenine (8-PN).
  • Veilig doseringsadvies:Om de effecten goed te kunnen monitoren en de dosering aan te passen, wordt aanbevolen om elke acht weken een pauze in te lassen. Dit maakt het gebruik van het supplement veiliger.

  *Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating.

  Samenstelling:

  Angelica sinensis (dong quai) radix extract, gestandaardiseerd op minimaal 1% ligustilides    80 mg
  Lepidium meyenii (maca) radix extract, gestandaardiseerd op minimaal 2,5% bèta-sitosterol    80 mg
  Humulus lupulus (hop) strobili 8:1 extract, gestandaardiseerd op minimaal 0,4% flavonoïden    80 mg
  Salvia officinalis (echte salie) extract, gestandaardiseerd op 4-6% essentiële oliën en minimaal 2,5% rozemarijnzuur    200 mg

  Trifolium pratense (rode klaver) extract, gestandaardiseerd op minimaal 20% isoflavonen    200 mg

  Ingrediënten & Allergenen
  Echte salie (Salvia officinalis), rode klaver (Trifolium pratense), capsulewand (hydroxypropylmethylcellulose), dong quai (Angelica sinensis), hop (Humulus lupulus), maca (Lepidium meyenii), antiklontermiddel (ascorbylpalmitaat).

  Bevat geen: conserveermiddelen , gelatine , gist , synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen , toegevoegde sacharose

  Allergenen: nvt

  Gebruik

  Tenzij anders aanbevolen 1 capsule per dag tijdens of vlak na de avondmaaltijd met een glas water innemen.
  Aanbevolen dosering niet overschrijden.
  Bij slikproblemen kan de capsule geopend worden.

  Bewaaradvies: Droog en bij kamertemperatuur bewaren.

  Disclaimers:
  Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde leefstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

  Meer informatie over dit product

  Vanwege de wetgeving rondom supplementen mogen wij helaas geen (volledige) informatie verstrekken over dit product. Voor meer informatie verwijzen we je naar een kennisinstituut voor orthomoleculaire therapie.

   

   

Andere producten….

Tevredenheid gegarandeerd
Gratis verzending vanaf € 110,00
Teruggavebeleid
Deskundige service
Natuurlijke ingrediënten