Bonusan Haematonyl – Dit product is uit ons assortiment, maar het alternatief is IJzer Complex 0333

Oorspronkelijke prijs was: €19,99.Huidige prijs is: €16,47.

Uitverkocht

60 Capsules 0992

Vandaag bekeken: 3

Haematonyl

met organisch ijzer, helpt bij vermoeidheid

IJzer komt in vele vormen en toepassingen voor. Wij hebben ook ijzer in ons lichaam nodig. Het mineraal ijzer draagt bij tot een doelmatig zuurstoftransport en om de aanmaak van rode bloedlichaampjes te ondersteunen. In bepaalde situaties kunnen we wel eens wat extra ijzer gebruiken.

 • Ondersteunt de aanmaak van rode bloedlichaampjes dankzij toevoeging van ijzer
 • Bevat de goed opneembare organische ijzervorm ijzerfumaraat
 • Supplement aangevuld met belangrijke cofactoren en synergisten zoals vitamine C dat de ijzeropname verhoogt

  UITGEBREIDE BESCHRIJVING

  Waarom is ijzer belangrijk?  IJzer ondersteunt de aanmaak van rode bloedlichaampjes. Rode bloedcellen nemen zuurstof op in de longen en transporteren het door het hele lichaam. IJzer draagt daardoor bij aan een doelmatig zuurstoftransport. Verder is ijzer nodig voor een aantal belangrijke enzymsystemen in het lichaam. Ook draagt ijzer bij tot een normale cognitieve functie. Bovendien speelt ijzer een rol bij de activiteit van bepaalde enzymen die betrokken zijn bij het energiemetabolisme, zo draagt ijzer bij tot een normaal energieleverend metabolisme.

  Hoe wordt ijzer opgenomen?  De opname van ijzer is een subtiel proces en wordt door veel factoren beïnvloed. We kunnen ijzer uit onze voeding halen, maar dit lukt over het algemeen alleen in kleine hoeveelheden. Om de opname van ijzer uit onze voeding in het lichaam te bevorderen werkt het het beste om ijzerrijke voeding zoals vlees, vis en eieren te combineren met voedingsmiddelen waar veel vitamine C in zit, zoals bijvoorbeeld kiwi of rode paprika. Vitamine C bevordert namelijk de opname van ijzer uit maaltijden.

  Waar zit veel ijzer in?  Vlees en dierlijke producten zijn de belangrijkste bron van ijzer voor mensen. Dierlijke producten bevatten ijzer in de heemvorm, ook wel heamvorm genoemd. Heemijzer wordt goed door het lichaam opgenomen. Plantaardige voedingsmiddelen bevatten ijzer in de non-heemvorm. Non-heem-ijzer uit plantaardige bronnen wordt minder goed opgenomen. Daarom doen vegetariërs en veganisten er goed aan om op hun ijzerinname te letten. Om de ijzerniveaus op pijl te houden wordt een onderhoudsdosering van 20 mg ijzer per dag aanbevolen.

  Toch kan het voorkomen dat we niet voldoende ijzer hebben doordat de behoefte (tijdelijk) hoger is dan de ijzerinname via voeding. Bekende risicogroepen zijn kinderen in de groei, zwangeren, menstruerende vrouwen, vegetariërs en veganisten of mensen na operaties met bloedverlies. Daarnaast lopen oudere mensen meer risico omdat hun ijzeropnameproces niet meer optimaal verloopt. Een ijzersupplement met organisch ijzer kan dan uitkomst bieden.

  De voordelen van Bonusan Haematonyl

  Bonusan Haematonyl is een wetenschappelijk onderbouwd en zeer compleet ijzersupplement. Het bevat alle relevante vitaminen en mineralen. Haematonyl bevat een goed opneembare vorm van ijzer, namelijk ijzerfumaraat. IJzerfumaraat is een organische vorm van ijzer, de heemvorm, met een hoge biologische beschikbaarheid. Ondanks dat ijzerfumaraat ijzer in de heemvorm bevat is het toch een veganistische bron van ijzer waardoor haematonyl geschikt is voor zowel vegetariërs als veganisten. Een van de bijkomende voordelen van ijzerfumaraat is dat het minder tot geen bijwerkingen geeft die wel vaak te zien zijn bij anorganische ijzersupplementen (zoals staalpillen).

  IJzer is een mineraal dat kan oxideren in het spijsverteringskanaal. IJzer in de heemvorm wordt door oxidatie omgezet in de minder goed opneembare non-heemvorm. Vitamine C heeft een antioxidatieve werking waardoor vitamine C de oxidatie van ijzer van de heemvorm naar de non-heemvorm voorkomt. Vitamine C zorgt er dus voor dat ijzer deze goed opneembare heemvorm behoudt. Vitamine C ondersteunt op deze manier de opname van ijzer en is dus goed voor het ijzergehalte in het bloed. Bijkomend voordeel van vitamine C in de Haematonyl-formule is dat vitamine C belangrijk is voor de bloedvaten en het is net als ijzer goed bij vermoeidheid en moeheid.

  Bonusan Haematonyl bevat ook alle relevante B-vitamines. Zoals vitamine B12 dat bijdraagt aan de normale vorming van rode bloedcellen. Vitamine B12 wordt namelijk gebruikt voor de productie van heem. Heem is onderdeel van het eiwit hemoglobine. Heem is een molecuul dat ijzer vasthoudt.  Daarnaast draagt vitamine B2 bij tot de instandhouding van normale rode bloedcellen en vitamine B6 helpt bij de aanmaak van rode bloedlichaampjes. Folaat ondersteunt de aanmaak van rode en witte bloedlichaampjes.

  Een capsule Bonusan Haematonyl bevat 20 mg ijzer, in de goed opneembare vorm ijzerfumaraat. Het inname advies is dagelijks één capsule tijdens de maaltijd met wat water innemen.

  Therapeutisch kan de adviesdosering tijdelijk verhoogd worden naar dagelijks vier capsules gedurende zes weken. Hiertoe geldt het advies een hernieuwde controle op de ijzerstatus uit te voeren. Bovendien wordt vanwege het pro-oxidatieve karakter van ijzer aangeraden de therapie te ondersteunen met antioxidanten zoals vitamine C.

  Gezondheidsclaims ijzer en haar cofactoren

  Er is een aantal gezondheidsclaims bekend van ijzer en haar cofactoren:

  IJzer
  ·         Heeft een gunstige invloed op de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine
  ·         Draagt bij aan een normaal zuurstoftransport in het lichaam
  ·         Draagt bij aan de vermindering van vermoeidheid en moeheid
  ·         Activeert je natuurlijke energie in het lichaam
  ·         Heeft een positieve invloed op het immuunsysteem

  Vitamine A
  ·         Voor het behoud van een goed ijzergehalte in het bloed

  Vitamine B-complex
  ·         Vitamine B2 draagt bij tot de instandhouding van normale rode bloedcellen
  ·         Vitamine B2 draagt bij tot een normaal ijzermetabolisme
  ·         Vitamine B6 en B12 dragen bij tot een normale vorming van rode bloedcellen
  ·         Folaat draagt bij tot de vorming van rode en witte bloedcellen
  ·         Vitamine B2, B3, B5, B6, B12 en folaat helpen om vermoeidheid en moeheid te verminderen

  Vitamine C
  ·         Verhoogt de ijzeropname
  ·         Is een antioxidant
  ·         helpt bij vermoeidheid

  Koper
  ·         Draagt bij tot een normaal ijzertransport in het lichaam
  ·         Ondersteunt het energieniveau

  Hoge kwaliteit dankzij geoptimaliseerde samenstelling

  De Bonusan R&D afdeling houdt continue in de gaten of de producten in ons assortiment nog aan de door ons gestelde hoge standaarden voldoen. De samenstelling wordt regelmatig herzien op basis van nieuwe wetenschappelijke inzichten en het productieproces is geoptimaliseerd waardoor minder hulpstoffen nodig zijn. Bonusan streeft naar zo weinig mogelijk hulpstoffen in haar producten en met deze aanpassingen in de samenstelling is de hoeveelheid additieven verminderd.

  Bonusan Haematonyl bevat ijzerfumaraat, een goed opneembare vorm van ijzer. Verder bevat Haematonyl alle relevante B-vitamines waaronder de actieve varianten van folaat, vitamine B6 en voor deze formule twee relevante vormen van vitamine B12: adenosylcobalamine en methylcobalamine.

  We maken in dit product gebruik van het gepatenteerde glucosaminezout van folaat (5-MTHF) van Quatrefolics®. Folaat speelt een belangrijke rol in haematonyl omdat het bijdraagt tot een normale bloedvorming. Actief folaat is een vorm van foliumzuur die niet meer door het lichaam hoeft te worden gemetaboliseerd. Voordelen van het gebruik van Quatrefolics® zijn dat het een betere biologische beschikbaarheid heeft en beter wordt opgenomen dan andere folaatvormen.

  Geschikt voor het behoud van een goed ijzergehalte in het bloed, dankzij vitamine B2

  Ook al eten we nog zoveel ijzerrijke voeding, de opname van ijzer door ons lichaam is een fijngevoelig proces. Het kan verstoord raken of het kan zijn dat we een periode baat hebben bij extra ijzer toevoer, bijvoorbeeld via een ijzersupplement. Er is een aantal risicogroepen en risicomomenten, waaronder: kinderen in de groei, vrouwen en ouderen. Ook wanneer we net een operatie hebben gehad of hard hebben gesport kan ons lichaam baat hebben bij aanvulling van de ijzerniveaus.

  Bonusan Haematonyl zorgt met een unieke en zeer complete samenstelling met ijzerfumaraat voor aanvulling van de ijzervoorraden. Haematonyl bevordert dankzij toevoeging van vitamine C de opname van ijzer in het bloed en ondersteunt de aanmaak van rode bloedlichaampjes dankzij de toevoeging van ijzer, vitamine B6 en B12. IJzer, vitamine B2, B5, B6, B12, C en folaat kunnen bovendien het gebrek aan energie helpen verminderen, daarom kunt u Haematonyl inzetten bij futloosheid en bij vermoeidheid.

  Bonusan Haematonyl is geschikt voor vegetariërs en veganisten.
  Gebruik van Bonusan Haematonyl is niet geschikt bevonden voor kinderen tot de leeftijd van 1 jaar, vanwege de aanwezigheid van vitamine B6.

  Raadpleeg voor gebruik van Bonusan Haematonyl een deskundige in geval van ziekte of medicijngebruik. Let op: bij combinatie met reguliere of natuurgeneesmiddelen kan Bonusan Haematonyl de werking hiervan beïnvloeden.

  Meer informatie over dit product

  Vanwege de wetgeving rondom supplementen mogen wij helaas geen (volledige) informatie verstrekken over dit product. Voor meer informatie verwijzen we u naar een kennisinstituut voor orthomoleculaire therapie.

  Voor een goed advies van supplementen op uw persoonlijke situatie en eventueel medicijngebruik, adviseren we u een therapeut te raadplegen.

  Specificaties

  Bevat geen:
  GGO, gist, gluten, lactose, soja, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.

  Allergenen:
  nvt

  Type:
  capsule

  Vorm:
  vegetarische

  Actieve ingrediënten

  Samenstelling per capsule:

  IJzer (als ijzerfumaraat)    20 mg    RI 142%
  Vitamine C (als magnesiumascorbaat)    240 mg    RI 300%
  Vitamine A (als retinylpalmitaat) (1350 IE)    400 mcg    RI 50%
  Vitamine B1 (als thiamine HCl)    1.7 mg     RI 150%
  Vitamine B2 (als riboflavine)    2.1 mg    RI 150%
  Vitamine B3 (als nicotinamide)    16 mg    RI 100%
  Vitamine B5 (als calciumpantothenaat)    6 mg    RI 100%
  Actief vitamine B6 (als pyridoxaal-5-fosfaat)    0.7 mg    RI 50%
  Actief vitamine B12 (als methylcobalamine en adenosylcobalamine/dibencozide)    10 mcg    RI 400%
  Actief folaat (als glucosaminezout van 5-methyl-tetrahydrofolaat, Quatrefolic®)    80 mcg    RI 40%
  D-Biotine    50 mcg    RI 100%
  Choline (als cholinebitartraat)    10 mg
  Zink (als zink-L-monomethionine, L-OptiZinc® ZML-200)     5 mg    RI 50%
  Koper (als koperlysinaat)    0.6 mg    RI 60%
  Molybdeen (als ammoniummolybdaat)    50 mcg    RI 100%

  Ingrediënten (aflopend)

  magnesiumascorbaat, capsulewand (cellulose (HPMC)), ijzerfumaraat, cholinebitartraat, zink-L-monomethionine, rijstextract, nicotinamide, calciumpantothenaat, retinylpalmitaat, koperlysinaat, biotine, thiamine , riboflavine, pyridoxaal-5-fosfaat, 5-methyltetrahydrofoliumzuur (glucosaminezout), ammoniummolybdaat, methylcobalamine, adenosylcobalamine.

  GEBRUIKSWIJZE & WERKING

  Gebruik

  Gebruik
  Tenzij anders aanbevolen dagelijks een capsule tijdens of vlak na de maaltijd innemen.
  Aanbevolen dosering niet overschrijden.
  Bij slikproblemen mag de capsule geopend worden.

  Waarschuwingen
  Niet geschikt voor kinderen onder de 1 jaar.

  Bewaaradvies
  Droog en bij kamertemperatuur bewaren.

  Disclaimer

  Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde leefstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Andere producten….

Tevredenheid gegarandeerd
Gratis verzending vanaf € 110,00
Teruggavebeleid
Deskundige service
Natuurlijke ingrediënten