Bodily / APKvoorLichaam

Massage, Therapie, EMB Bloedtest en Voedingssupplementen

Ervaren en enthousiaste professionals.

Ervaren en enthousiaste professionals.

Met ONZE PASSIE zorgen wij voor JOUW LICHAAM

Hotstone massage in Drechtsteden

O.a. bij acute en chronische spierpijnen

Hot Stone massage is een eeuwenoude vorm van massage met zorgvuldig geselecteerde vulkanische stenen. Deze stenen zijn geselecteerd op basis van vorm, gewicht, warmtegeleiding en energieniveau. Ze bevatten een hoog percentage aan ijzer en magnesium waardoor ze extreem sterk en compact zijn, hierdoor houden ze de warmte langer vast.

Hot Stone massage heeft een ontgiftende, afvoerende en ontspannende werking. Door de combinatie van de warme stenen en oliën en is het voor lichaam en geest uiterst ontspannend.

Hot Stone massage kan extra ondersteuning bieden bij mensen met acute en/of chronische klachten zoals:

  • spanning / stress
  • spierpijnen
  • fibromyalgie / reuma (niet in een ontstekingsfase)
  • gewrichtsproblemen zoals artrose
  • spijsverteringsproblemen
  • slechte doorbloeding

Een contra-indicatie is een reden om een behandelmethode niet uit te voeren. We maken een onderscheid tussen relatieve en absolute contra-indicaties.

Een relatieve contra-indicatie betekent dat je in sommige gevallen wel mag masseren, maar dat je bijvoorbeeld bepaalde plekken op het lichaam vermijdt en/of enkel behandelt in samenspraak met een arts.

Een absolute contra-indicatie betekent dat je absoluut niet mag masseren. Ook voor de hotstone massages bestaan zowel relatieve als absolute contra-indicaties.

Blauwe plekken en kneuzingen
Op de blauwe plekken en kneuzingen mag niet worden gemasseerd, ook mogen er geen warme stenen op deze plekken worden gelegd.

Spataderen
De plekken met spataderen niet masseren of bedekken met warme stenen.

Reuma
In de meeste gevallen is reuma een contra-indicatie voor hot stone massage, maar bij bepaalde vormen van reuma is massage wel mogelijk, bijvoorbeeld als er geen sprake is van actieve ontstekingen. Overleg dit met een medisch deskundige.

Zwangerschap
Wat je mag masseren en in welke fase van de zwangerschap loopt erg uiteen. Indien een hot stone massage tijdens de zwangerschap echt gewenst is, moet dit steeds gebeuren in samenspraak met een arts.

Diabetes
Door de massage en de warme stenen kunnen er bij een gevoelige huid lichte brandwondjes en blauwe plekken ontstaan die bij iemand met diabetes moeilijker zullen genezen.

Huidontstekingen
Omdat er bij huidontstekingen vanzelf al warmte vrijkomt, zal een hot stone massage de ontsteking alleen maar verergeren. Dus geen Hot stone massage totdat de huidontsteking helemaal is verdwenen.

Hoge bloeddruk
Vanwege de warmte die vrijkomt bij een hot stone massage zal de bloeddruk stijgen. Als iemand al last heeft van een te hoge bloeddruk is deze massage daarom niet geschikt.

Burn-out of extreme vermoeidheid
Hoewel een hot stone massage een uitstekende behandeling is om stress te verminderen is het een absolute contra-indicatie bij een burn-out en extreme vermoeidheid. Vanwege de diepe inwerking is het effect van de massage soms nog dagenlang te voelen. Mensen met burn-out of die extreem vermoeid zijn, zullen zich hierdoor nog vermoeider voelen.

Contact

Bellen

Mailen

Reserveren

Alle tarieven

Onderstaande behandeling wordt NIET vergoed door uw zorgverzekering e.d.:

Behandeling ongeveer 25 minuten

€ 30,00

Onderstaande behandeling wordt NIET vergoed door uw zorgverzekering e.d.:

Behandeling ongeveer 55 minuten

€ 55,00

Elastisch medical tapen (incl. materiaal)

€ 15,00

Behandeling DORN /
Behandeling orthomoleculaire geneeskunde /
Behandeling overige natuurgeneeskunde /
Behandeling reflexzone-therapie/voetreflex-therapie:
€ 42,00

Behandeling DORN /
Behandeling orthomoleculaire geneeskunde /
Behandeling overige natuurgeneeskunde /
Behandeling reflexzone-therapie/voetreflex-therapie:
€ 63,00