Product: Vitakruid SAMe Complex 200 mg

Vitakruid SAMe Complex 200 mg

47,11

60 tabletten 91619

Vandaag bekeken: 1

Vitakruid SAMe Complex 200 mg

Goed voor homocysteïnemetabolisme*

 • L-Methionine is een essentieel aminozuur
 • Een hoge dosering SAMe (200 mg) per tablet
 • Goed voor homocysteïnemetabolisme*

  Vitakruid geverifieerd

  Vrij van gluten
  Gistvrij
  Lactosevrij
  Suikervrij
  Vrij van kunstmatige kleurstoffen
  Gelatinevrij
  GMO-vrij
  Vrij van conserveermiddelen
  Vrij van smaakstoffen
  Vrij van zoetstoffen
  Vegetarisch
  Vegan

  Productbeschrijving

  Methionine is een essentieel aminozuur

  L-Methionine scharen we onder de zogenoemde essentiële aminozuren, wat betekent dat ons lichaam niet in staat is deze stof aan te maken uit andere aminozuren. We zijn voor toereikende l-methionine niveaus dus volledig afhankelijk van inname via de voeding.

  Bovendien weten we dat de l-methionine uit voeding nog een aantal omzettingsprocessen moet doorlopen voordat het nutriënt beschikbaar is voor het lichaam. Binnen deze biochemiche processen gaat er altijd een deel van de bassistof verloren. Ook met het vorderen van de leeftijd nemen SAMe concentraties in ons lichaam traditiegetrouw af. Zonder suppletie zijn we dus gevoelig voor een disbalans.

  Vegetariërs en veganisten hebben snel disbalans

  Overigens is de gevoeligheid voor een disbalans is nog sterker voor vegetariërs en veganisten. Het essentiële aminozuur vinden we namelijk vooral terug in dierlijke eiwitten; vlees en zuivel zijn de voornaamste bronnen. Mocht je dus een levensstijl met weinig tot geen dierlijke producten aanhangen dan kan suppletie met het SAMe Complex het overwegen waard zijn!

  Door koppeling met adenosyl direct beschikbaar

  Regulier methionine -dat we ook in voeding vinden- heeft een lage biologische beschikbaarheid; het aminozuur moet nog worden omgezet naar een vorm die wél bruikbaar is. Daarom hebben we de methionine gekoppeld aan het zogenoemde s-adenosyl. Binnen de methyleringcyclus (homcysteïnemetabolisme) -een van de belangrijkste processen in ons lichaam die tot energie leidt- wordt de bruikbare vorm voor het lichaam s-adenosylmethionine (SAMe) pas gevormd in de derde fase (zie visual).

  Wanneer we dus direct de biologisch beschikbare vorm SAMe suppleren slaan we verschillende verspillingsgevoelige processen over. Hierdoor ondervind je veel meer effect van de methionine.

  B6, B11 en B12: goed voor homocysteïnemetabolisme*

  Methylcobalamine (B12), folaat (B11) en vitamine B6 (P-5-P) noemen we cofactoren voor de vorming van een ander belangrijk aminozuur: homocysteïne. Dat betekent dat er adequate hoeveelheden van deze vitamines in het lichaam aanwezig moeten zijn om het homocysteïnemetabolisme goed te laten functioneren*. Uit onderzoek blijkt zelfs dat een verlaagde status van de vitaminen B6, B11 en B12 op hun beurt zorgen voor een verlaagd SAMe niveau. Daarom hebben we in ons SAMe Complex de gewenste doseringen vitamine B6 (2 mg), folaat (200 mcg) en vitamine B12 (25 mcg) toegevoegd!

  Hoge dosering van 200 mg per tablet

  Naast de kwaliteit van het nutriënt is natuurlijk ook de dosering van belang. Een hogere dosering zorgt gewoonweg voor meer werkzame stoffen en dus voor meer effect. De meeste SAMe supplementen bevatten tussen de 100 en 150 mg per tablet. Uit onderzoek blijkt dat deze doseringen te laag zijn voor een toereikend effect. Daarom bevat ons SAMe Complex maar liefst 200 mg s-adenosyl-l-methione per tablet; een onderbouwde dosering!

  * Goedgekeurde gezondheidsclaims:

  Orthomoleculaire kennisbron

  Vitakruid mag wettelijk gezien geen (complete) informatie verstrekken wat betreft toepassingen van dit supplement. Voor meer informatie kunt u altijd een orthomoleculaire kennisbron raadplegen.

  Voordelen
  • L-Methionine is een essentieel aminozuur
  • Een hoge dosering SAMe (200 mg) per tablet
  • Goed voor homocysteïnemetabolisme*
  • Vegetariërs en veganisten hebben snel disbalans
  • SAMe is belangrijke bouwsteen voor cysteïne en taurine
  • Door koppeling met adenosyl direct beschikbaar voor lichaam
  Ingrediënten & dosering

  Neem 1 tot 3 tabletten per dag, tenzij anders geadviseerd. De aanbevolen dosering niet overschrijden.

  Ingrediënten: S-Adenosyl-L-Methionine, microkristallijne cellulose (anti-klontermiddel), dicalciumfosfaat (vulstof), stearinezuur (anti-klontermiddel), silicium dioxide (anti-klontermiddel), ethylcellulose (glansmiddel), Pyridoxaal-5-fosfaat (Vitamine B6), ammoniumhydroxide (glansmiddel), MCT (glansmiddel), oliezuur, natriumalginaat, 5-MTHF calciumzout (folaat), Methylcobalamine (Vitamine B12).

  Bevat geen: GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

  Samenstelling per dosering (1 tablet) RI*
  SAMe (S-Adenosyl-L-Methionine) 200 mg **
  Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) 2 mg 143%
  Foliumzuur (folaat, 5-MTHF calciumzout) 200 µg 100%
  Vitamine B12 (methylcobalamine) 25 µg 1000%
  * Referentie-Inname ** Geen RI vastgesteld
  Formaat

  Veiligheid

  Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar.

  Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Andere producten….

Tevredenheid gegarandeerd
Gratis verzending vanaf € 110,00
Teruggavebeleid
Deskundige service
Natuurlijke ingrediënten

Titel

Ga naar de bovenkant