Vitakruid Vitamine D3 & K2

15,6642,39

10 ml 91206
30 ml 91664

Vandaag bekeken: 4

Vitakruid Vitamine D3 & K2

Een hoog gedoseerde formule

 • Beste vormen vitamine D3 en K2 (MenaQ7®)
 • K2 & D3 voor de gezonde calciumstofwisseling*
 • Maar liefst 62,50 µg vitamine D3 per dagdosering

  Vitakruid geverifieerd

  Vrij van gluten
  Gistvrij
  Lactosevrij
  Suikervrij
  Vrij van kunstmatige kleurstoffen
  Gelatinevrij
  GMO-vrij
  Vrij van conserveermiddelen
  Vrij van smaakstoffen
  Vrij van zoetstoffen
  Vegetarisch

  Hoogst biologisch beschikbaar

  Een ontoereikende vitamine D huishouding is door de schaarste aan zonnestralen in onze koude Benelux vaker regel dan uitzondering. Desondanks kan een evenwichtig voedingspatroon een effectieve remedie vormen. De vormen ergocalciferol (vitamine D2) en cholecalciferol (vitamine D3) zijn namelijk respectievelijk te vinden in paddenstoelen en voeding van dierlijke oorsprong. Paddenstoelen en dieren maken op dezelfde manier vitamine D aan als mensen, onder invloed van uv-straling (zonlicht). De vorm die u consumeert uit dierlijke producten (vitamine D3) is zelfs exact dezelfde vitamine D die onze menselijke huid aanmaakt, en daarom de meest biologisch beschikbare vorm voor ons menselijk verteringsgestel. Uiteraard kiest Vitakruid in al haar supplementen voor de vormen met de hoogste biologische beschikbaarheid, daarom bevat dit product ook vitamine K2 in de biologisch beschikbare vorm menaquinon 7.

  D3 & K2 gecombineerd

  Vitamine D bevordert de absorptie van calcium*. Dit kan echter een problematisch effect geven wanneer vitamine D suppletie in hoge dosering (vanaf 75 mcg) nodig is om een bepaald gezondheidsbevorderend effect te bereiken. De zonnevitamine zorgt namelijk voor een verhoogde calciumopname, maar reguleert niet waar al dat extra calcium terecht komt. Hierdoor kunnen er ongewilde calciumophopingen ontstaan in nieren en bloedvaten. En hier verschijnt bloedbroeder K2 op het toneel. Deze calciumdistributeur zorgt dat al het extra geabsorbeerde calcium op de plek terecht komt waar het functioneel is, de botten*.

  Talloze gezondheidsbevorderende effecten

  Het klinkt natuurlijk allemaal heel mooi dat de zonnevitamine ook in onze dagelijkse voeding vertegenwoordigd is, maar de hoeveelheden zijn verwaarloosbaar. Om je een beeld te geven, je moet rond de 500 gram gebakken zalm per dag eten om in je vitamine D behoefte te voorzien. Daarnaast is de zon in Nederland slechts vijf maanden per jaar fel genoeg om de huid in haar stralingsbehoefte te voorzien. D3 suppletie lijkt dus voor elke Nederlander behoefte in plaats van luxe, vooral in de donkere maanden. Bovendien zijn de gezondheidsbevorderende effecten van vitamine D3 eindeloos. De zonnevitamine zorgt onder andere voor een verhoogde calciumopname in de botten, is goed voor het celdelingsproces en de spieren*. Bovendien heeft de in onze huid aangemaakte vitamine een positieve invloed op ons immuunsysteem en zorgt het voor het behoud van sterke botten*.

  Zonnebloemolie geschikter dan olijfolie

  Olijfolie is bij het bakken en braden gezonder dan zonnebloemolie. Een conclusie die verder weinig discussie behoeft. De dagdosering van Vitamine D3 & K2 bestaat echter uit twee druppels; een verwaarloosbare hoeveelheid. We kunnen bij dit product dus ook weinig gezondheidsvoordelen verhalen op de dragende stof. Uit onafhankelijk uitgevoerd onderzoek blijkt bovendien dat vitamine K2 enigszins bezinkt in olijfolie. Dit betekent dat de K2 in dat geval minder evenredig over het flesje verdeeld is; de ene dagdosering zal iets meer vitamine K2 bevatten dan de andere. Een probleem op te lossen door zonnebloemolie te nemen als drager. In deze vloeistof bezinkt de K2 namelijk niet, waardoor we in elke druppel Vitamine D3 & K2 een gelijke hoeveelheid K2 kunnen garanderen!

  Hoge dosering van 62,50 µg

  Vitamine D3 & K2 van Vitakruid is het leidende product voor de verstoorde balans. De hoge dosering aan vitamine D3 in deze formulering (62,50 µg, per standaard dosering van twee druppels) maakt het mogelijk uw vitamine D huishouding snel in balans te brengen.

  Orthomoleculaire kennisbron

  Vitakruid mag wettelijk gezien geen (complete) informatie verstrekken wat betreft toepassingen van dit supplement. Voor meer informatie kunt u altijd een orthomoleculaire kennisbron raadplegen.

  Voordelen
  • Beste vormen vitamine D3 en K2 (MenaQ7®)
  • K2 & D3 voor de gezonde calciumstofwisseling*
  • Maar liefst 62,50 µg vitamine D3 per dagdosering
  • Vitamine D3 is o.a. goed voor de weerstand, botten, tanden en spieren*
  • Eenvoudig te doseren naar indivuele wensen
  • Zonnebloemolie geschikter dan olijfolie
   Ingrediënten & dosering

   Neem een maal daags 1 à 2 druppels, tenzij anders is voorgeschreven. Aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.

   Ingrediënten:
   Vitamine D3 (62,50 µg (2500 IE): 1250%*),
   Vitamine K2 MK7 (45 µg: 60%*),
   Zonnebloemolie (vulstof),
   D-alfa-tocoferol (natuurlijke anti-oxidant).

   Bevat geen:
   GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

   Samenstelling per dosering (2 druppels) RI*
   Vitamine D3 (cholecalciferol) 62,50 µg 1250%
   Vitamine K2 (UniK2®, menaquinon-7 K2) 45 µg 50%
   * Referentie-Inname ** Geen RI vastgesteld

   Veiligheid

   Niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar.

   Buiten bereik en zicht van jonge kinderen houden. Droog en op kamertemperatuur bewaren (15-25 °C).

   Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Andere producten….

Tevredenheid gegarandeerd
Gratis verzending vanaf € 110,00
Teruggavebeleid
Deskundige service
Natuurlijke ingrediënten