Gratis bezorgen vanaf € 110,00
logo

Pharma Nord Bio-Quinon Q10 Gold 100 mg

Categorieën: |

21,9986,48

30 capsules
60 capsules
150 capsules

Vandaag bekeken: 2

Bio-Quinon Q10 Gold 100 mg

 • Gepatenteerde formule met aantoonbare hoge opneembaarheid
 • 25 jaar consumentenervaring wat betreft werkzaamheid en veiligheid
 • Documentatie die meer dan 100 wetenschappelijke studies omvat
 • Officieel referentieproduct van de ICQA (International Coenzym Q10 Association)
 • Bio-Quinon Q10 bevat in plantaardige olie opgeloste Q10 in lichtdichte gelatinecapsules
  1 capsule bevat: % ADH*
  Co-enzym Q10 als Ubiquinon 100 mg **
  Opgelost in plantaardige olie
  Riboflavine (vitamine B2) 1,4 mg 100%
  In zachte gelatinecapsules.

  *ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
  ** Geen ADH vastgesteld

  Productinfo

  Gebruik:
  1 capsule per dag, tenzij anders geadviseerd. Houd u aan de aanbevolen dagelijkse dosering. Bij voorkeur tijdens/direct na de maaltijd in zijn geheel innemen

  Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Voor het behoud van een goede gezondheid is een gezonde levensstijl en een gevarieerde, evenwichtige voeding van belang.

  Bewaren:
  Donker, droog en op kamertemperatuur bewaren, niet in direct zonlicht. Buiten bereik van jonge kinderen houden.

  Ingrediënten:
  Sojaolie, capsulewand: gelatine, Co-enzym Q10 (ubichinon), bevochtigingsmiddel: glycerol, gezuiverd water, antioxidant:  d-a-tocopherol, vitamine B2 (riboflavine), kleurstoffen: ijzeroxide, riboflavine.

  Achtergrond:

  Het co-enzym Q10 is een in vetoplosbare stof die moeilijk in het lichaam wordt opgenomen. Bio-Quinon Q10 is al meer dan 25 jaar verkrijgbaar en Pharma Nord heeft in de loop der jaren een speciale methode ontwikkeld om het moeilijk opneembare Q10 toch goed in het lichaam opgenomen te krijgen. Door een speciale oplossing in plantaardige olie van de best verkrijgbare kwaliteit Q10 en een uniek procédé van verhitting en afkoeling is Bio-Quinon Q10 uitstekend opneembaar.

  Wat is Bio-Quinon Q10 GOLD?

  De zachte, lichtdichte gelatinecapsules van Bio-Quinon Q10 GOLD bevatten per stuk 100 mg in plantaardige olie opgeloste actieve ubiquinon. De capsules bevatten ook vitamine B2, die bijdraagt aan een normale energiestofwisseling.

  Q10 is tot op zekere hoogte gevoelig voor zonlicht en zuurstof. De olie die in Bio-Quinon Q10 wordt gebruikt is met behulp van een speciale techniek gezuiverd van zuurstof. De capsules zijn bovendien lichtdicht om te voorkomen dat de actieve ingrediënten worden aangetast.

  Het preparaat is al tientallen jaren een van ’s werelds meest verkochte Q10-merken dankzij de aantoonbare en gedocumenteerde hoge opneembaarheid.

  Over Bio-Quinon Q10 GOLD

  • Bio-Quinon Q10 bevat in plantaardige olie opgeloste Q10 in zachte, lichtdichte gelatinecapsules
  • De extreem hoge opneembaarheid van het preparaat is uitvoerig gedocumenteerd
  • Bio-Quinon Q10 is het officiële referentiepreparaat van de ICQA (International Co-enzym Q10 Association)
  • De Q10-grondstof in Bio-Quinon Q10 is identiek aan het type Q10 dat het menselijk lichaam zelf aanmaakt
  • De Q10 in Bio-Quinon Q10 heeft de natuurlijke, volledige trans-vorm, die vrij is van cis-isomeren.
  • Uniek mengsel van plantaardige oliën (van gecertificeerd duurzame plantages) in gelatinecapsules
  • Bio-Quinon Q10 is in meer dan 100 wetenschappelijke studies gedocumenteerd
  • De toegevoegde vitamine B2 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme en tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid
  • Voldoet aan de farmaceutische richtlijnen voor productie en de EU-regels voor voedingssupplementen

  Wat is riboflavine?

  Riboflavine is ook bekend als vitamine B2. Het is een oranjegele, in water oplosbare vitamine. In het lichaam wordt riboflavine omgezet in twee zogenaamde flavoproteïnen die elk een belangrijke rol spelen als co-enzym in de energieproductie van het lichaam. Dit gebeurt in de mitochondria van de cel, waar we ook het co-enzym Q10 vinden. In de voeding wordt riboflavine aangetroffen in zuivelproducten, eieren, paddenstoelen en volkorenproducten.

  Officiële claims

  De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) heeft de documentatie voor het gehalte aan riboflavine in het product geëvalueerd en heeft de volgende gezondheidsclaims erkend:

  • Draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme
  • Helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen
  • Draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade
  • Draagt bij tot de instandhouding van normale rode bloedcellen
  • Draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel
  • Draagt bij tot een normaal ijzermetabolisme
  • Draagt bij tot het instandhouden van normale slijmvliezen

   5 jaar doorontwikkeling en optimalisering

   Pharma Nord is Bio-Quinon Q10 meer dan 25 jaar blijven doorontwikkelen en optimaliseren om een Q10 preparaat te produceren dat wetenschappelijk aantoonbaar over een superieure opneembaarheid en kwaliteit beschikt. Deze doelgerichte inspanningen hebben ertoe geleid dat Bio-Quinon Q10 tegenwoordig het meest verkochte Q10 merk in Europa is en dat het preparaat officieel gebruikt wordt in internationaal onderzoek naar Q10 zoals de International Coenzyme Q10 Association (ICQA) dat uitvoert.

   Optimale olieformule

   Een aantal klinische studies heeft aangetoond dat Bio-Quinon Q10 met in plantaardige olie opgeloste Q10, verpakt in lichtdichte, zachte gelatinecapsules, een hogere opneembaarheid bezit dan enig ander Q10 preparaat. (1)

   De olieformule van Bio-Quinon Q10 levert een hogere opneembaarheid op dan andere preparaten.

   Hoge opneembaarheid bij lichaamstemperatuur

   Q10 is een in vet oplosbare stof die moeilijk door het lichaam kan worden opgenomen. Een uniek, gespecialiseerd productieproces waarbij Q10 wordt opgelost in een plantaardig oliemengsel en volgens een gepatenteerd proces wordt verhit, zorg er echter voor dat de Q10-moleculen in Bio-Quinon Q10 volledig oplossen bij lichaamstemperatuur.

   Een van de belangrijkste redenen voor de superieure opneembaarheid van Bio-Quinon Q10 is de unieke techniek die wordt toegepast om Q10 in olie op te lossen.

   Dosis en dosering

   Niet alleen de formule van het preparaat bepaalt hoeveel Q10 het lichaam opneemt. Dat is ook afhankelijk van de dosis en de tijd tussen de doses.
   Zeven verschillende onderzoeken bij mensen hebben aangetoond dat er meer Q10 in het lichaam wordt opgenomen bij twee dagelijkse doses Q10 van 100 mg dan bij gebruik van een enkele dosis van 200 mg.

   Grondstoffen van de hoogste kwaliteit

   Bio-Quinon Q10 bevat 100% natuurlijke Q10. De grondstof wordt op gist gekweekt en is identiek met de Q10 die in het lichaam wordt gevonden. In tegenstelling tot Q10 die op basis van bacteriën wordt gemaakt, bevat op gist gekweekte Q10 geen onbekende onzuiverheden. De grondstof is ook compleet vrij van gevaarlijke cis-isomeren die vaak wordt aangetroffen in goedkopere, synthetische Q10 grondstof van lagere kwaliteit – veelal gewonnen uit restproducten van de tabaksindustrie.
   Alle grondstoffen die in Bio-Quinon Q10 worden gebruikt ondergaan een uitgebreide kwaliteitscontrole voor de productie van elke partij.

   Unieke productietechniek

   Q10 is zeer gevoelig voor zonlicht en zuurstof. De olie die in Bio-Quinon Q10 bevat, wordt met een speciale techniek gezuiverd van zuurstof. Bovendien zijn de capsules lichtdicht om te voorkomen dat de actieve ingrediënten beschadigd raken of vernietigd worden.Unieke productietechniek
   Q10 is zeer gevoelig voor zonlicht en zuurstof. De olie die in Bio-Quinon Q10 bevat, wordt met een speciale techniek gezuiverd van zuurstof. Bovendien zijn de capsules lichtdicht om te voorkomen dat de actieve ingrediënten beschadigd raken of vernietigd worden.

   GMP-gecertificeerde productie

   Alle producten van Pharma Nord, zowel geneesmiddelen als voedingssupplementen, worden geproduceerd in volledige overeenstemming met de richtlijnen voor Good Manufacturing Practice (GMP) en Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) en voldoen aan de strikte kwaliteitscriteria van deze protocollen.

   Elke stap in het productieproces vindt plaats onder volledige kwaliteitscontrole. Vanaf de verwerking van de grondstoffen tot en met de verpakking en het transport van het eindproduct wordt alles voortdurend puntsgewijs gecheckt, zodat de inhoud van elke capsule gecontroleerd is tot het moment waarop de consument het product in de hand houdt.

   Wetenschappelijk onderzoek

   Alle producten van Pharma Nord zijn gebaseerd op degelijk wetenschappelijk onderzoek. Pharma Nords eigen onderzoeksafdeling is voortdurend bezig om volledig op de hoogte te blijven van de recentste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van gezondheid en voeding. Dat vergt een nauwkeurig volgen van de ontwikkelingen in het onderzoek, alsmede planning en uitvoering van onderzoek naar de producten van Pharma Nord, in samenwerking met de meest vooraanstaande Q10 experts ter wereld.

   Een heel veilige stof

   Co-enzym Q10 is een heel veilige stof. Tijdens klinische onderzoeken is er nooit een ongewenst effect van het gebruik van Q10 waargenomen, zelfs niet bij doses van 1200 mg per dag, gedurende een jaar.(3)  Meer dan 25 jaar van onderzoek en ervaring van gebruikers onderstrepen de veiligheid van Bio-Quinon Q10.

   Na het stopzetten van het gebruik van het supplement keert het Q10-niveau in het lichaam terug naar de waarde van voor aanvang van de suppletie. Dit betekent dat het gebruik van het Q10-supplement het vermogen van het lichaam om de stof zelf aan te maken niet aantast.

   Pharma Nord beschikt over een compleet veiligheidsdossier met betrekking tot Bio-Quinon en over meer dan 100 gepubliceerde wetenschappelijke studies.

   • 3. Horstink MW, et al. The effect of coenzyme Q10 therapy in Parkinson disease could be symptomatic. Arch Neurol 2003;60(8):1170-72.

   Een van de best gedocumenteerde Q10-producten

   Veel mensen gebruiken dagelijks co-enzym Q10 maar zijn zich er misschien niet van bewust dat er grote verschillen tussen deze producten kunnen bestaan.
   Als u eraan twijfelt of u het juiste preparaat gebruikt, vergelijk dan uw huidige Q10- product met Bio-Quinon Q10,’s werelds meest verkochte Q10-merk:

   Bronnen
   Bio-Quinon Q10  is het meest verkochte Q10-product in de EU. Het bevat makkelijk opneembare Q10 en vitamine B2 dat bijdraagt aan de energieproductie in de lichaamscellen en zo vermoeidheid en lusteloosheid vermindert en het behoud van gezonde bloedvaten ondersteunt.
   Bio-Quinon Q10 –  als je iets meer voor kwaliteit en veiligheid wilt betalen.

   • 1. Weis M, Mortensen SA, Rassing MR, Møller-Sonnergaard J et al.: Bioavailability of Four Oral Coenzyme Q10 Formulations in Healthy Volunteers; Mol Aspects Med 1994 15s, 273-280.
   • 2. Singh RB; Niaz MA; Kumar A; Sindberg CD; Moesgaard S; Littarru GP:Effect on absorption and oxidative stress of different oral Coenzyme Q10 dosages and intake strategy in healthy men.: Biofactors.: 25:1-4:219-24. (2005).
   • 3. Horstink MW, van Engelen BG: The effect of coenzyme Q10 therapy in Parkinson disease could be symptomatic.; Arch Neurol 2003 60, no. 8, 1170-72
   • 4. Langsjoen P, et al. Treatment of essential hypertension with coenzyme Q10. Mol Aspects Med. 1994;15 Suppl:S265-72.
   • Mortensen SA. Perspectives on therapy of cardiovascular diseases with coenzyme Q10 (ubiquinone). Clin Investig. 1993;71(8 Suppl):S116-23.

    Co-enzym Q10 (of kortweg Q10) is een vitamineachtige stof die ook ubiquinon wordt genoemd (het Latijnse ‘ubi’ betekent ‘overal’). Bio-Quinon Q10 Gold bevat bovendien vitamine B2 die de normale energieproductie aanvullend ondersteunt door de Q10 in het lichaam te reactiveren. De energie die cellen gebruiken wordt uit vet, koolhydraten, eiwitten en alcohol omgezet en opgeslagen in ATP-moleculen (adenosine trifosfaat) die te beschouwen zijn als de chemische vorm van energie. Als de cel energie nodig heeft, breekt ze de ATP-moleculen af en maakt zo de energie vrij die erin opgeslagen ligt. Dit hele proces vindt plaats in de mitochondriën, boonvormige structuren in de cel. Alle mitochondriën bevatten co-enzym Q10. Spiercellen hebben vooral grote hoeveelheden energie nodig en zij bevatten dan ook aanzienlijk meer mitochondriën dan andere typen cellen.

    Goede bronnen van Q10

    We krijgen Q10 uit verschillende voedingsmiddelen binnen. Tot de beste bronnen van de stof behoren:

    • Orgaanvlees
    • Vlees
    • Haring
    • Soja-olie
    • Sardientjes

    Mensen zijn ook in staat zelf Q10 in het lichaam aan te maken. Deze productie neemt echter af naarmate we ouder worden, of als gevolg van aandoeningen. Volgens deskundigen bereikt de Q10 productie in het lichaam tussen de 20-25 jaar het hoogtepunt, om daarna te gaan teruglopen.

    De wetenschap is er nog niet in geslaagd om exact vast te stellen hoeveel Q10 we via de voeding binnenkrijgen, maar de schatting is ongeveer 5-20 mg per dag. Het lichaam heeft een Q10-‘buffer’ van ongeveer 1-1,5 g.

    Groot verschil in Q10 producten

    Pharma Nord heeft meer dan 25 jaar besteed aan het documenteren van de opneembaarheid, effectiviteit en veiligheid van Bio-Quinon Q10. Tegenwoordig zijn er echter ook veel Q10-producten op de markt die de gebruiker geen enkele garantie van effectiviteit bieden op basis van gedocumenteerd onderzoek. Deze omstandigheid heeft tot claims geleid over welke soort Q10 het beste is. Een team van Amerikaanse onderzoekers heeft die onderzocht en de onterechte claims aangewezen. Wat overblijft zijn de feiten over het effect en gebruik van Q10.

    Onbewerkte Q10 wordt slecht opgenomen

    Optimale opneembaarheid is bij de ontwikkeling van Bio-Quinon Q10 altijd het sleutelbegrip geweest, zoals ongeveer 40 wetenschappelijke studies bewijzen.
    Een van de grootste uitdagingen bij Q10 als supplement is dat de stof over het algemeen niet makkelijk door het lichaam wordt opgenomen. Q10 heeft anders gezegd een lage biobeschikbaarheid. De Q10-molecule is relatief groot en dit feit, in combinatie met de omstandigheid dat de stof vanwege zijn moleculaire structuur vetoplosbaar is, vormt de belangrijkste reden voor de slechte opname in het lichaam.

    Komt langzaam vrij in het bloed

    Q10 wordt langzaam samen met vet in de darmwand opgenomen en vervolgens door de lymfevaten naar de subclavische ader getransporteerd en in het aderlijk bloed geabsorbeerd. Deze langzame transportmethode leidt ongeveer 6-8 uur na inname tot een maximale Q10-concentratie in het bloed. Daarom heeft het voorkeur om Q10 bij het ontbijt of de lunch in te nemen. Gebruikt u meer dan één capsule per dag, dan kunt u de inname beter over de dag spreiden, bijvoorbeeld een capsule bij het ontbijt en een bij de lunch, in plaats van de hele dosis in één keer te gebruiken.

    Kristallen worden niet opgenomen

    Bio-Quinon Q10 capsules bevatten een speciale olie waarin de Q10 in moleculaire vorm is opgelost. De grondstof voor alle producten is Q10 in de vorm van kristallen, die praktisch gezien niet worden opgenomen door het lichaam. De stof moet opgelost worden tot afzonderlijke Q10-moleculen die wel opgenomen kunnen worden. Uit producten die uitsluitend uit kristallijne Q10 bestaan, zoals tabletten en harde capsules met onbewerkte Q10-kristallen, wordt minder dan 1% opgenomen. De kristallen kunnen echter opgelost worden in een speciale olie die vervolgens wordt verhit waardoor ze in afzonderlijke moleculen uiteenvallen, die met olie wel snel en goed door het lichaam worden opgenomen.

    Q10 is altijd vetoplosbaar

    In een marketingverhaal is gesteld dat het beter zou zijn om Q10 wateroplosbaar te maken, maar noch een verandering van de Q10-molecule, noch plaatsing van de vetoplosbare Q10-moleculen in liposomen (kleine bolletjes met een vetmembraan aan de buitenkant en een waterachtig membraan aan de binnenkant), noch het binden van Q10 aan micellen (kleine bolletjes met een vettige kern en een waterige buitenzijde) en nanodeeltjes maakt de Q10-molecule beter in water oplosbaar.
    Bij dit soort pogingen worden de Q10-moleculen alleen maar nog groter, maar nauwelijks beter opneembaar: ze blijven overwegend vetoplosbaar. Pogingen om de molecule juist kleiner te maken leiden ongetwijfeld tot een betere oplosbaarheid in water en opneembaarheid in het lichaam, maar de molecule is dan niet langer Q10, maar gereduceerd tot Q9 of Q8, stoffen die nutteloos zijn voor mensen.

    Meeste  documentatie over ubiquinon

    Q10 komt in twee vormen voor, een geoxideerde vorm die ubiquinon wordt genoemd en een gereduceerde vorm die ubiquinol heet. Ubiquinol wordt ook op de markt gebracht als actieve Q10, hoewel de stof niets actiever is dan ubiquinon. De vorm die wij in het lichaam vormen is de geoxideerde ubiquinon, en ook de Q10 uit ons voedsel heeft overwegend die vorm. Wanneer we de geoxideerde ubiquinon uit de darmwand opnemen wordt die automatisch omgezet in gereduceerde ubiquinol. De Q10 in het bloed en het lymfstelsel bestaat voor 90-95% uit ubiquinol. In de energieproducerende mitochondriën van de cellen wisselt Q10 telkens tussen deze twee vormen, een eigenschap die van cruciaal belang is voor Q10’s effect in het lichaam.

    Het is dus niet zozeer van belang in welke vorm u Q10 binnenkrijgt, want het lichaam zet de geoxideerde ubiquinon zelf om in gereduceerde ubiquinol. Tot nu toe heeft vrijwel alle documentatie over de effectiviteit en veiligheid van Q10 betrekking op de geoxideerde vorm van de stof, ubiquinon.

    •     Ubiquinon = geoxideerde Q10
    •     Ubiquinol = gereduceerde Q10

     Wetenschappelijk onderzoek

     Alle producten van Pharma Nord zijn gebaseerd op degelijk wetenschappelijk onderzoek. Pharma Nords eigen onderzoeksafdeling is voortdurend bezig om volledig op de hoogte te blijven van de recentste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van gezondheid en voeding. Dat vergt een nauwkeurig volgen van de ontwikkelingen in het onderzoek, alsmede planning en uitvoering van onderzoek naar de producten van Pharma Nord, in samenwerking met de meest vooraanstaande Q10 experts ter wereld.

     Q10 van Pharma Nord gebruikt in de Q-Symbio studie

     Een van de meest recente studies die uitgevoerd werden met Pharma Nord Q10 was de Q-Symbio studie. Professor Sven Aage Mortensen van het Rigshospitalet in Kopenhagen en zijn Europese en Aziatische collega’s presenteerden de resultaten van deze studie voor het eerst op een congres van cardiologen dat van 23 tot 28 mei 2013 in Lissabon werd gehouden.

     420 patiënten uit negen verschillende landen deden mee aan de Q-Symbio studie waarin onderzoek werd gedaan naar een groep personen met een laag Q10-gehalte in hun lichaam.

     De actieve behandeling hield in dat de deelnemers twee jaar lang, driemaal daags een zachte gelatinecapsule met 100 mg Q10 innamen. De studie toonde aan dat de testgroep die Q10 kreeg het aanzienlijk beter deed dan degenen die geen actieve stof hadden gekregen.

     Recent werd ook de zogenoemde KiSel-10 studie gepresenteerd, waarin dr. Urban Alehagen en zijn team gezonde ouderen onderzochten en daarbij dezelfde Q10 van Pharma Nord samen met het seleniumproduct SelenoPrecise gebruikten, met soortgelijk resultaat.

     Waarom Q10 van Pharma Nord?

     Onderzoekers geven de voorkeur aan Q10 van Pharma Nord omdat het product in meer dan 100 wetenschappelijke studies als zeer goed opneembaar en veilig gedocumenteerd is. Bio-Quinon Q10 voldoet aan de farmaceutische richtlijnen en de EU-regels voor voedingssupplementen en is het officiële referentieproduct van de ICQA (International Coenzyme Q10 Association).

Tevredenheid gegarandeerd
Gratis verzending vanaf € 110,00
Teruggavebeleid
Deskundige service
Natuurlijke ingrediënten

Vaak gekocht met

Ga naar de bovenkant