Gratis bezorgen vanaf € 110,00
logo

Pharma Nord Bio-Omega 3

Categorieën: |

14,11

80 capsules

Vandaag bekeken: 2

Bio-Omega 3

Visolie in de natuurlijke trygliceridenvorm

 • Met milde citroensmaak
 • Geen vis te ruiken of te proeven
 • Draagt bij aan een normaal gezichtsvermogen en de normale ontwikkeling van de hersenen
 • Capsules van visgelatine
 • Zeer zuivere visolie die ver onder de toegestane grens van vervuiling blijft
 • Voldoet aan de farmaceutische richtlijnen voor productie en de EU-regels voor voedingssupplementen
  1 capsule bevat:
  Visolie 1000 mg
  waarvan DHA+EPA 300 mg
  DHA 125 mg
  EPA 175 mg

  Productinfo

  Gebruik:
  1 capsule per dag als aanvulling op de visconsumptie en een gunstige invloed op hart*.
  2 capsules per dag hersenen** en gezichtsvermogen**.

  *  inname van 250 mg EPA+DHA per dag voldoende voor het gunstige effect.
  ** inname van 250 mg DHA per dag, voldoende voor het gunstige effect.

  Houd u aan de aanbevolen dosering.
  Bij voorkeur tijdens/na de maaltijd innemen.

  Ook geschikt voor kleine kinderen. De visolie heeft een milde smaak en daarom kan de capsule ook uitgeknepen worden op een stukje brood of gemengd worden in bv. pap.

  Inh.: 80 capsules = 107 g

  Ingrediënten:
  Visolievetzuren, capsulewand: visgelatine, bevochtigingsmiddelen: glycerol, gezuiverdwater, aroma: natuurlijke citroensmaak.

  Bewaarvoorschrift:
  Donker, droog en op kamertemperatuur bewaren.
  Buiten bereik van jonge kinderen houden.

  Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Voor het behoud van een goede gezondheid is een gezonde levensstijl en een gevarieerde, evenwichtige voeding van belang.

  Visolie in visgelatine capsules – een natuurlijke oplossing

  Elke capsule Bio-Omega 3 bevat 1000 mg visolie in een stabiele, natuurlijke trygliceriden vorm, met een hoge concentratie aan de essentiële omega-3 vetzuren EPA en DHA. De capsules zijn vervaardigd van visgelatine, de natuurlijke ‘verpakking’ voor de visolie.  Dit is bovendien een groot voordeel voor degenen die liever geen gelatine van rund of varken consumeren.

  Bio-Omega 3 is een visoliepreparaat voor dagelijks gebruik. Omdat de vetzuren de natuurlijke vorm van trygliceriden hebben, kunnen ze ook uit de capsule geknepen worden en bijvoorbeeld door pap worden gemengd – de citroensmaak maskeert de vissmaak afdoende – voor kinderen die nog geen capsules kunnen slikken (de capsules van de gewone Bio-Marine moeten in hun geheel worden doorgeslikt om te voorkomen dat de vrije vetzuren de keel prikkelen).
  Een tweede voordeel is dat de visolie op basis van trygliceriden in Bio-Omega 3 goedkoper geproduceerd kan worden, waardoor het voor gezinnen met kinderen beter haalbaar is dagelijks een visoliesupplement van hoge kwaliteit te gebruiken, zonder dat dit een al te grote aanslag op het huishoudbudget vormt.

  Wat zijn omega-3 vetzuren?

  De omega-3 vetzuren vormen een groep van essentiële, meervoudig onverzadigde vetzuren die vooral in vis voorkomen, met als rijkste bronnen vette vissen als haring, zalm en makreel. Twee van de belangrijkste omega-3 vetzuren zijn eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Al in de late jaren zeventig toonden de twee Deense artsen Bang en Dyersberg aan dat de Eskimo’s op Groenland gemiddeld een betere gezondheid hadden dan de Deense bevolking, vanwege hun consumptie van vis en zeezoogdieren. Kinderen die geen vis eten kunnen via een supplement met omega-3 vetzuren toch voldoende van deze gunstige stoffen binnenkrijgen. In het ideale geval levert het eetpatroon het juiste evenwicht op tussen omega-3 en omega-6 vetzuren (een groep plantaardige vetzuren). Volgens deskundigen is 1:4 de optimale verhouding tussen omega-3 en omega-6.

  EPA en DHA hebben verschillende gunstige effecten. Een inname van 200 mg DHA per dag draagt bijvoorbeeld bij aan de normale ontwikkeling van de hersenen, ogen en het gezichtsvermogen van baby’s en jongere kinderen. Bij volwassenen draagt een consumptie van 250 mg DHA bij aan het behoud van een normale hersen- en hartfunctie.

  Het gebruik van twee gram EPA/DHA per dag ondersteunt een normaal trygliceriden-niveau in het bloed. Drie gram EPA/DHA per dag draagt bij aan het behoud van een normale bloeddruk. Omega-3 vetzuren zijn belangrijke bouwstenen van alle cellen. Ze zijn van belang voor de flexibiliteit van de celmembranen en een correct vloeistofniveau binnen de cel. Beide factoren zijn belangrijk voor het correct functioneren van cellen.

  Een hoge dagelijkse consumptie van omega-3 vetzuren heeft een verdunnend effect op het bloed omdat het de stolling bemoeilijkt. In sommige gevallen is dat gunstig, in andere ongunstig – bijvoorbeeld in verband met chirurgische ingrepen.

  Visolie zonder vissmaak

  Sommige kinderen houden niet van een vissmaak. Voor hen is het plezierig dat Bio-Omega 3 een aangename citroensmaak heeft. De capsules kunnen in hun geheel worden doorgeslikt. Ze mogen ook worden stukgekauwd of uitgeknepen om de inhoud door pap of yoghurt te mengen. De citroensmaak helpt om onaangename oprispingen met een vissmaak te voorkomen.

Tevredenheid gegarandeerd
Gratis verzending vanaf € 110,00
Teruggavebeleid
Deskundige service
Natuurlijke ingrediënten

Vaak gekocht met

Ga naar de bovenkant